shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Toptien voor Lucinda op WK weg

Op het wereldkampioenschap op de weg in het Oostenrijkse Innsbruck heeft Lucinda Brand een knappe 9e plaats behaald. Op het loodzware parcours, waarin driemaal de 7 km lange beklimming van de Gnadenwald moest worden bedwongen, speelde Lucinda een belangrijke rol in het ploegenspel van de Nederlandse selectie. Het Nederlandse team stond als torenhoge favoriet aan de start en was dan ook met Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Lucinda goed vertegenwoordigd in de kopgroep van zo’n vijftien rensters, die ontstond op de eerste beklimming van de Gnadenwald. Uit de achterhoede sloten echter weer rensters aan en het spel begon weer van voor af aan met talloze pogingen. Toen een kopgroep ontstond met daarin de gevaarlijke Australische Amanda Spratt moest er snel worden gehandeld. Lucinda opende de achtervolging, gevolgd door Annemiek van Vleuten. Vervolgens plaatste Anna van der Breggen een splijtende demarrage en dichtte in enkele kilometers het gat naar de koploopsters om deze meteen ter plaatse te laten. De Olympisch kampioene reed vervolgens in weergaloze stijl een solo van 40 km om zich met minuten voorsprong als opvolger van Chantal Blaak tot nieuwe wereldkampioene te kronen. In het totaal uiteen geslagen veld finishte Amanda Spratt als tweede en pakte de verrassende Italiaanse oud-wereldkampioene Tatiana Guderzo het brons.

Lucinda die met haar ploeggenoten de ontsnapping van Anna van der Breggen controleerde, sprintte achter haar landgenoten Annemiek van Vleuten (7e) en Amy Pieters (8e) naar een ijzersterke 9e plaats. De feestvreugde rondom de geweldige zege van Van der Breggen liep nog wel een domper op, toen bleek dat de in de beginfase gevallen Van Vleuten achteraf de wedstrijd had beëindigd met een kniefractuur.

 

UITSLAG

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X