shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Cyriel Hooghwerff 3e in Den Haag

den haag cyriel 3e.jpg

Afgelopen zondag was traditioneel de laatste wegwedstrijd voor de jeugd weer in de Uithof, Den Haag. De startvolgorde was omgekeerd, dus begonnen we met cat 7, de kleintjes konden ook een keer lekker uitslapen. Alleen onze kanjers van 7 reden hun eerste veldrijrit alweer als nieuweling op ons eigen clubparkoers in Dordrecht ! We zagen de eerste mol in cat 6; Jasper Kreeft. Hij reed een hele mooie wedstrijd en deed heel hard zijn best om mee te komen met de kopgroep. Dat ging uiteindelijk iets te hard voor hem, maar hij reed lekker op zijn eigen tempo door en finishte als 24e. Daarna zagen we in Cat 5 Anouk Bijl en Lukas Mouthaan. Beide waren goed weg en konden een flink aantal rondes lekker met de kopgroep meedraaien. De snelste renners moesten ze laten gaan, maar ze reden een prima wedstrijd. Anouk werd 14e en Lukas 15e. Daarna was het de beurt aan cat. 4 met naast Cyriel Hooghwerff en Thijs Bijl ook Jayden de Jong. Jayden is net gestart bij de jeugd en mocht vandaag zijn allereerste wedstrijd meefietsen. Hij was een beetje zenuwachtig, maar aan zijn brede glimlach was af te lezen, dat hij er heel veel zin in had. Alle 3 waren goed weg en reden lekker mee in het peloton. Na een paar rondes moest Jayden de kopgroep laten gaan, maar hij reed prima zijn wedstrijd door en ook helemaal uit ! Ook voor Thijs ging het voorin iets te hard en hij moest zich laten afzakken. Cyriel reed goed voorin mee, en hij perste er op de streep een hele knappe 3e plek uit! Thijs werd 24e en Jayden 25e. Jayden vond het heel leuk, en wilde eigenlijk meteen weer een wedstijdje fietsen. Dat was leuk om te horen ! Ga zo door jongen. Daarna cat 3 met Luke Chow, Selena Bas en Liam den Breejen. Alle 3 reden en hele sterke koers en konden allemaal lekker meedraaien in de kopgroep. We zagen Luke en Selena veel voorin, maar ook Liam reed een hele sterke race en het hoge tempo ging hem goed af. Helaas was er de laatste ronde een flinke valpartij waarbij Selena was betrokken. Ze kwam lelijk terecht en er moest zelf een ambulance aan te pas komen om haar van het parkoers af te halen. Ondertussen finishte Luke als 6e en Liam als 11e. Gelukkig mocht Selena ‘s avond mee naar huis met een lichte hersenschudding en flink was kneuzingen. Ze heeft veel pijn. We wensen je veel sterkte en beterschap toe meid ! De schrik zat er goed in, maar cat 2 met Brett Timmer ging gewoon van start. Brett kwam lekker in de kopgroep terecht en dat hield hij lekker vol. Hij liet zich weer goed voorin zien en sprintte vol mee de laatste meters tot de streep. Hij werd 5e. Tenslotte dan Yara Gouw in cat 1. Ze reed meteen goed mee vanaf de start. Helaas brak het net voor haar en moest ze de koplopers laten gaan. Ze reed wel dapper door ondanks dat ze rest van de koers alleen kwam te zitten. Yara werd 12e.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X