shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Regionale (jeugd) wintercompetitie van start gegaan in Werkendam!

IMG-20181002-WA0000 IMG_0588.JPG

Werkendam, zaterdag 29 september 2018.

Vandaag stond de aftrap gepland voor een nieuw seizoen veldrijden/mountainbiken voor alle liefhebbers uit de Alblasserwaard en verre omstreken die graag in competitieverband de uitdaging/strijd tegen en met elkaar willen aangaan.

Vandaag werd er zoals de vorige twee edities afgetrapt met een individuele tijdrit in de prachtige polders van Werkendam, de Noordpolder, grenzend aan de Brabantse Biesbosch, met als doel een zo goed mogelijk startpositie te verkrijgen voor de eerste echte wedstrijd die plaats zal vinden op het MTB parcours van de familie Wallaard in Noordeloos op zaterdag 13 oktober.

Vandaag bij de jeugd drie Mollen aan de start (althans volgens de kleding die ze droegen, want er was er 1 bij die officieel nog geen lid is van de club omdat hij nog maar net 6 jaar is, maar nagenoeg iedere wedstrijd en training aanwezig is bij zijn grote broer Brett Timmer).

Aspirant-lid Jesse Timmer was als eerste aan de beurt. Uitkomend in de G-categorie (6-8 jarigen). Twee rondjes van elk circa 750mtr over net gemaaid gras waarvan de ondergrond ook nog eens vrij hobbelig was. Met zijn net 6 jaar waarschijnlijk de jongste deelnemer van in totaal 16 deelnemers vandaag, maar toch een zeer verdienstelijke 11e tijd genoteerd in zijn debuut op een onverhard parcours. Zaterdag 13 oktober dus waarschijnlijk op de 3e startrij! Super gedaan Jesse!!

Even na de jongste klasse was de F-categorie (9-10 jarigen) aan de beurt. Waar er tot deze editie nog gekozen mocht worden in welke categorie je wilde starten als je tijdens deze competitie jarig was, is dat met ingang van deze editie gewijzigd. Voor Brett een kleine teleurstelling, want nu moest hij als nog 8-jarige zichzelf toch laten inschrijven in deze categorie, omdat hij eind november 9 jaar wordt. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, zo mag hij de strijd aangaan met zijn clubmaatje Jesse Rozendaal en andere bekenden van zowel de weg als MTB wedstrijden.

Brett vertrok als eerste, en kort daarna gevolgd door Jesse R. Ze moesten even wachten totdat ze aan de beurt waren, want er stonden maar liefst 37 deelnemers aan de start in deze categorie. Belangrijk dus om een goede uitslag te rijden met het oog op de eerste wedstrijd in Noordeloos. De deelnemers startte om de 30 seconden. Brett had een snelle start, en kon zodoende door aanmoedigingen onderweg van Jurgen (vader Jesse R.) al vrij snel degene die voor hem was gestart inhalen. Het parcours bestond uit veel asfaltstroken, met halverwege een flinke strook gras door een weiland langs het water. Totale afstand van hun rondje was 4.69km. Brett had naar eigen zeggen 5 kinderen ingehaald, dus had hij een goed vertrouwen in een goede klassering. Jesse R. had er ook flink de vaart in op zijn mooie MTB en werd flink aangemoedigd door de gehele familie Timmer en uiteraard zijn eigen vader.

Bij de wintercompetitie, georganiseerd door Jan van Arckel, wordt gewerkt met een digitaal registratie systeem (chip in het stuurbordje) en is het altijd in spanning afwachten op de volledige uitslag. Deze stond uiteindelijk zondagavond op internet en daar waren zowel ik als de vader van Jesse R verrast door de uitslag.
Brett had een hele strakke tijd neergezet en was overall 4e geeindigd, met maar 9 seconden achterstand op de winnaar. Maar dus wel op de voorste startrij in Noordeloos!
Maar ook Jesse R had een hele mooie tijd neergezet, namelijk de 18e tijd (nogmaals van totaal 37 deelnemers). Beide super gereden, op naar de echte eerste wedstrijd over circa twee weken, met dan wellicht nog meer renners aan de start.

Voor belangstellende, hieronder de starttijden op zaterdag 13 oktober 2018.

G-klasse (6-8 jr): 11.10 uur
F-klasse (9-10 jr): 11.30 uur
E-klasse (11-12 jr): 11:55 uur
D-klasse (13-14 jr): 12.25 uur

Inschrijven kan op de dag zelf (vanaf 09.55 uur), en is voor de jeugd geheel gratis!
Meer informatie is te vinden op www.janvanarckel.nl/wintercompetitie/php/start.php

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X