shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Brett en Kevin pakken de winst in koppeltijdrit Noordeloos!

IMG-20181008-WA0019 IMG_0688.JPG

Zaterdag 6 oktober 2018

Vandaag stond dan echt de allerlaatste wegwedstrijd voor Brett op het programma. Samen met zijn vader stonden ze klaar voor hun tweede koppeltijdrit van dit jaar.
Waar er net voor de zomer een mooie 2e plaats werd behaald in Abbenbroek op een parcours van 8,8km, was het doel vandaag duidelijk, dit keer zouden we alleen genoegen nemen met de 1e plaats!

Bij deze koppeltijdrit, ook wel bekend als de koeienvlaai koppeltijdrit, mag iedereen meedoen. Er is een categorie vanaf 0 tot 6 jaar (die alleen de laatste paar honderd meter van het parcours afleggen), gevolgd door alle overige leeftijden. Jeugd 6 t/m 10 jaar (samen met een vriendje of met je vader, moeder, oom, tante of andere vriend of familielid), jeugd 11 t/m 13 jaar, jeugd 14 t/m 16 jaar en alles wat 16+ is en dan ook nog een verdeling tussen echte snelheidmaniakken op de racefiets, als liefhebbers van de dikke banden (MTB).

Het parcours omvatte een rondje door de polder van ruim 11 kilometer, met net buiten de dorpskern van Noordeloos de start, en de finish op een brede weg middenin de polder van de Alblasserwaard.

In totaal waren er 104 koppels die zich hadden ingeschreven voor dit evenement, waarvan 9 mini’s (0 tot 6 jaar) met hun knecht op het einde van de dag hun paar honderd meter als laatst mochten afleggen.
Na afloop werden deze toppertjes als eerst in het zonnetje gezet bij de kantine van V.V. Noordeloos, die tevens als permanence diende. Zij kregen allemaal een prachtige medaille en een groot applaus van de deelnemers die in afwachting waren van de einduitslag en prijswinnaars van de diverse categorieen.

Terug naar de wedstrijd. Ons startnummer was 42. Je startnummer was tevens je starttijd. Nummers 1 startte om 14.00 uur, dus wij om 14.42 uur.
Het was zover. We stonden er klaar voor. Aanpak dit keer was anders dan in Abbenbroek, Waar we toen gelijk volle bak (+40km/u er vandoor raasde), kozen we dit keer voor een rustigere opbouw.

We vertrokken met een zijwindje (zwakke wind uit zuid-zuidwesten) richting het noorden. Brett netjes schuin achter zijn vader (lekker uit de wind). Mooi tempo van iets boven de 32km/u.
Na bijna een kilometer volgde de eerste bocht naar link, waar we de zwakke wind op kop kregen. We hielden hetzelfde tempo aan en Brett zat inmiddels kort tegen mijn achterwiel aan.
Opeens hoorde ik na amper 2km, ‘Pap, mijn benen voelen sterk vandaag, ik kan wel harder hoor’. Ik antwoordde met de ‘wijze’ woorden, ‘bewaar dat maar voor straks als we wind mee hebben, dan gaan we het tempo goed opvoeren. En vergeet niet, we zijn nog maar net onderweg! Krachten sparen voor het laatste stuk als we weer wind tegen hebben’.

Zo gezegd zo gedaan. Na het kort stukje wind tegen kwamen we de eerste kleine rotonde tegen en gingen we weer richting het noorden.
Als snel reden we rond de 35km/u en liet ik het tempo iets zakken. We moesten immers nog een heel eind. Vervolgens kwamen we bij de volgende bocht (naar rechts) en gingen we oostwaarts (dus echt wind mee).
We hadden al twee koppels ingehaald (kleine kids op dikke banden) en gingen het tempo dus verder opvoeren. We reden een aantal km’s achter elkaar ruim 36km/u, en werden ‘langzaam’ ingehaald door twee volwassen mannen op echte tijdritfietsen. Dat gaf ons natuurlijk nog meer moraal. Het ging erg lekker en we hielden deze snelheid het hele lange rechte stuk vol.

Vervolgens kwamen we bij de volgende splitsing aan, kort gevolgd door weer een splitsing. Daar was het heel erg druk en moesten we zelfs twee keer kort achter elkaar in de remmen knijpen omdat een automobilist voor ons dacht in een vrachtwagen te rijden met wat tegenliggers op een smaller stukje weg. Na deze drukte konden we onze snelheid weer herpakken en reden we de laatste km’s richting de finish (weer richting het westen) toch weer boven de 36km/u, met een paar honderd meter voor de finish nog een versnelling tot boven de 38km/u. En al die zat Brett nog steeds in mijn achterwiel. Heel sterk!!

Uiteindelijk passeerden wij de finish en hoorde wij door de speakers onze tijd van 19 minuten en 33 seconden.
Op mijn teller stond een gemiddelde van iets boven de 34km/u. Een super goede tijd dus! Brett was dit keer nog fris en fruitig, in tegenstelling tot de tijdrit voor de zomer in Abbenbroek.
Brett zei zelfs kort na de finish niet eens moe te zijn, en vond dat ik toch harder had moeten rijden, met name in het begin…. haha! Wijsneus!

 

Terug naar de kantine van V.V. Noordeloos. Na een minder succesvolle loterij (helaas net naast hele mooie prijzen gegrepen) was het dan tijd voor de uitslag en prijsuitreiking voor de jeugdcategorieen.
Categorie 1 (jeugd 6 t/m 10 jaar racefiets) was als eerste aan de beurt. Alleen de beste 3 werden genoemd. Nummer 3 waren we niet, nummer 2 ook niet dus in spanning wachtte we de nummer 1 af.
En dat waren wij! Onze zelf bedachte naam was Timmer Cycling Team, Brett en Kevin Timmer. Wij mochten het podium op klauteren en de prijs in ontvangst nemen. Twee overheerlijke koeienvlaaien (althans, de afbeelding op de doos deed dat vermoeden). In de doos bleek gelukkig een met spijs gevulde speculaas koe(k)vlaai te zitten.

Aangezien twee van die dingen iets te veel van het goede was om op te eten, hebben we er 1 afgegeven bij de vaste supporters van Brett, zijn opa en oma, die er ook deze keer weer bij waren!
En wij vonden deze overwinning een zeer zoete!!!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X