shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Cedric de Jager 6e in Helmond

helmond 2018.jpeg

Zaterdag 13 oktober was de eerste KNWU cross voor de jeugd in Helmond. Dit parcours is tevens het NK parkoers voor de jeugd eind januari, dus leuk om alvast een keer daar te kijken met een aantal jeugdleden.
Als eerste Mol stond Yara Gouw aan de start in cat.2 Yara mocht vertrekken vanaf de 3de startrij.
Ze had een goede start en ging met volle vaart het stukje bos in vervolgens buitenom naar de eerste zandstrook, die ze zonder moeite door kwam. Door naar de lange zandstrook om vervolgens het bos weer in te duiken. Het duurde even eer Yara het bos weer uit kwam en toen zat ze in de staart van de groep. Alles gegeven in de 1e ronde waardoor de pit er een beetje uit was. Na aanmoediging van diverse kanten bleef ze toch doortrappen en kwam uiteindelijk als 21 overall en 8e meisje over de eindstreep. Daarna 3 mollen in Cat 4; Luke Chow, Liam Breejen, Maud van Izerloo en ook Selena Bas was weer voldoende hersteld om te starten. Er waren 39 deelnemers in categorie 4. Ze moesten 4 rondes rijden. Maud en Luke en Liam stonden achteraan na de loting. Selena stond wat meer vooraan. De voorste waren snel weg, Luke en Selena probeerden wat plekken op te schuiven. Liam is helaas 2x gevallen. Maar heeft wel zijn 4 volle rondes doorgereden. Maud reed lekker haar eigen race en reed sterk door het mulle zand heen. Luke werd 12e, Selena 16e maar wel 5e meisje dus ze mocht het podium nog op. Liam 33e en Maud 35e.
Na de pauze zagen we slecht 2 mollen in Helmond. Cyriel Hooghwerff was slecht gelood maar had een prima start en reed na een halve ronde al op een 18 e plek. De 2e ronde reed hij zelfs op een 11 e plek, maar daarna kreeg hij pech, zijn ketting sloeg er 4x af en ook het schakelen werkte niet, hij moest zijn goede plek laten gaan en werd uiteindelijk 21e
Daarna volgde Cedric de jager in cat 6, hij stond goed vooraan en kon meteen goed meekomen. Hij zat lekker bij de top 10 en schoof zelfs op. De 1 na laatste ronde zagen we een mooie inhaalactie op het zand en kwam hij op een 6e plek te zitten. Die hield hij vast en werd dus knap 6e ! Het was een zwaar maar erg mooi parcours en een mooie dag!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X