shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Wintercompetitie van start in Noordeloos, podium voor Anouk Bijl!

IMG_0855.JPG

Zaterdag 6 oktober. Een aantal jeugd Mollen keken al een tijdje uit naar deze dag. De eerste wedstrijd van de wintercompetitie 2018-2019 in de Alblasserwaard, georganiseerd door Jan van Arckel.

De eerste wedstrijd van deze competitie staat zo lang ik weet op de planning voor Noordeloos, op het Land van de Verte, een stukje grasland en een voormalig parkeerterrein van vrachtwagens, wat ongeveer twee jaar geleden helemaal verbouwd is tot een prachtig mountainbike terrein, met heuveltjes, steile klimmetjes, echte kasseien, een prachtige vijver, slootjes met bruggetjes en paadjes door de omliggende struiken en een lastige zandbak waar je geen andere optie hebt om langs te komen door er doorheen te fietsen (of lopen). Echt een aanrader om een keer te gaan fietsen, dit terrein is voor een ieder toegankelijk zolang de geldende huisregels maar nageleefd worden.

Terug naar de wedstrijd. Jesse Timmer mocht als eerste aan de start verschijnen in de jongste categorie, de G-klasse, jongens en meisjes van 6 t/m 8 jaar. Jesse stond als enige (aspirant) Mol aan de start, op de derde startrij. Er stonden in totaal 35 deelnemers aan de start. Het startsein klonk. Iedereen was onderweg, gelukkig geen pech- of ongevallen. Jesse werd links en rechts ingehaald, want even leek hij niet te beseffen dat er meer dan voldoende versnellingen op zijn MTB fiets zaten! Haha!
Eenmaal uit de start-drukte vond hij zijn plek en ging hij aanvallend op zoek naar wat jongens en meiden die een betere start hadden dan hij, om zo links en rechts weer wat plaatsjes op te schuiven.
De wedstrijd duurde ongeveer 15 minuten, en Jesse pakte zo her en der wat plekjes terug. Desalniettemin waren er ook nog wat deelnemers uit het achterveld die opstormden, dus per saldo bleef Jesse op dezelfde positie rondrijden. Uiteindelijk finishte Jesse T. op een zeer verdienstelijke 19e positie, een prima resultaat zo tussen een hoop oudere deelnemers.

Tijdens de wedstrijd van de G-klasse, was de F-klasse zich al aan het verzamelen bij de start. Jesse Rozendaal en Brett Timmer stonden in deze klasse aan de start. Brett was nog langs het parcours zijn broertje aan het aanmoedigen en ongetwijfeld aan het adviseren welke versnellingen hij moest gebruiken, totdat ik hem vriendelijk toch dringend verzocht zich aan te sluiten bij de opstelling van zijn eigen wedstrijd. Door de goede uitslag twee weken geleden in Werkendam tijdens de tijdrit, stond Brett op de voorste startrij, een ideale uitgangspositie tijdens deze zware wedstrijd, want ook al heet deze competitie de wintercompetitie, het weer deed toch echt vermoeden dat het hartje zomer was met temperaturen boven de 25 graden! De duur van deze categorie is ongeveer 20 minuten. Rond 11.25 uur klonk het startschot. Brett had een perfecte start en ging als tweede de eerste bocht in, achter de winnaar van de jongste klasse 2 seizoenen geleden, een zeer geduchte tegenstander dus! De gehele eerste ronde wist Brett op de tweede positie te blijven, al was de nummer 1 wel beetje bij beetje aan het uitlopen. Jesse Rozendaal startte vanaf de vierde startrij, en behield zijn startplek ook na de drukkke start. Er stonden in totaal maar liefst 49 deelnemers aan de start van deze categorie. Jesse R. reed rond de 18de plek rond en ging op zoek naar zijn voorgangers in deze wedstrijd om zodoende nog een paar plekjes op te schuiven. Brett had dan wel een bliksemstart maar kon dit hele hoge tempo niet volhouden. Al kort na het passeren van de finish van de eerste ronde, waren er de nodige hongerige renners die Brett vroeg in de tweede ronde passeerde. Brett probeerde uiteraard aan te klampen maar moest toch wat terrein weggeven op een aantal losgebarste concurrenten die op zoek gingen naar de koploper in de wedstrijd. Met het ingaan van de 3e ronde waren de nummers 1 t/m 3 zo goed al bij elkaar gekomen en barstte daar een heftige strijd plaats, met helaas voor de oud-kampioen materiaalpech als gevolg van te hard door een greppel rijden dat zijn ketting er af schoot. Het weer in orde brengen van zijn fiets, met hulp van omstanders, duurde langer dan verwacht. Zelfs Brett passeerde de noodlottige renner, waardoor hij toch weer een plaatsje opklom. Dit duurde alleen niet lang, want eenmaal weer op de fiets begon deze renner aan een opmars die Brett weer een plaatsje lager terug bracht. Brett eindigde deze wedstrijd uiteindelijk op een 8e plaats. Jesse daarentegen reed een steady wedstrijd, en haalde net voor de finish nog een tweetal deelnemers in, waardoor hij op een keurige 16e plaats eindigde.

Niet gezien, maar zeker de moeite waard voor een vermelding in dit verslag, is dat er in een oudere categorie nog een Mol was gestart, namelijk Anouk Bijl. Zij heeft zelfs het podium gehaald, want zij was in haar categorie als 3e meisje geeindigd! Een mooie trofee als prijs en een bos bloemen voor het thuisfront!

De volgende wedstrijd van de wintercompetitie is op zaterdag 3 november in Giessenburg.
Brett (en daarmee ook zijn broertje Jesse) zal deze wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan, aangezien op dezelfde dag ook de landelijke KNWU jeugdveldrit bij DRC de Mol plaatsvindt!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X