shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Luke 2e bij veldrit DRCdeMOL

mol 3-11-18.jpg

Zaterdag 3 november was er op onze eigen mooie clubparkoers bij de Mol de nationale Veldrit voor de jeugd.
Vrijdagochtend begon Jacob al vroeg met zijn 2 helpers Anita de Jager en Rianne den Breejen om een prachtig parkoers uit te zetten. Het parkoers was goed uitdagend en heel technisch. Waarvoor dank !

We starten met mollen in Cat 2 met Yara Gouw op de 2de startrij. Ze liet zich alleen wel meteen wegdrukken in de eerste bocht het veld in, en kwam wat op achterstaan. Maar op de technische stukken kon ze goed haar kwaliteiten laten zien. Yara reed een constante wedstrijd. Uiteindelijk als 15e gefinisht en was erg blij met de gereden wedstrijd.
In Cat 3 had Brett Timmer een hele slimme start en dook gelijk de grasrand in. De eerste heuvel nam hij met gemak en de 2e heuvel naar beneden kon hij al gelijk een plek terug pakken. Brett bleef stevig de achtervolging inzetten. De plek voorin hield hij vast en kwam hij als 7e over de eindstreep.
Cat 4 met, heel gezellig, 4 mollen aan de start. Luke Chow, Selena Bas, Maud van Izerloo, Liam den Breejen. Luke ging als eerste de Adri van der Poel Col over en hiermee bepaalde hij gelijk het tempo van de wedstrijden. De rest van de renners kregen het meteen zwaar en moesten hard werken om bij Luke bij te blijven. Selena zat goed in de achtervolging en ook Liam en Maud reden een hele knappe wedstrijd, en gaven geen plekje cadeau ! Liam reed zelfs iedere ronde harder ! Mooie uitslagen in deze categorie, want Luke werd 2e, Selena 5, Liam 9e en Maud 20e.
Na de pauze zagen we in cat 5 dit keer 3 mollen aan het vertrek staan. Naast Cyriel Hooghwerff en Thijs Bijl zagen we Jayden de Jong aan het vertrek staan. Het was Jayden zijn allereerste wedstrijd en hij had er heel veel zin in. Het was allemaal nieuw voor Jayden, maar hij hield zijn hoofd koel en begon dapper aan zijn eerste veldrit. Alle mollen waren goed vertrokken. Cyriel reed lekker rond de 10 plek rond, Thijs reed hier achter in een groepje en ook Jayden reed een prima wedstrijd. Jayden had het wel zwaar, moest wennen aan het schakelen, maar reed goed door. Cyriel kreeg de laatste ronde weer wat ketting aflopers en moest wat plekken afstaan. Hij werd 18e. Thijs reed keurig door kwam technisch goed de scherpe bochten heen en werd 25e. Jayden had een DNF achter zijn naam staan, vanwege materiaalpech de laatste ronde, maar hij heeft zijn eerste wedstrijd keurig uitgereden, hartstikke knap in dit zware veld. Tenslotte nog 2 renners in cat 6. Categorie 6 had het grootste deelnemersveld. Cedric lootte gunstig op de voorste startrij, Jelle daarin tegen startte helemaal achteraan. Jelle ging ervoor en draaide als 30ste het veld in en begon aan de wedstrijd. Cedric lag op plaats 6 en heeft zich op het technische parcours naar een mooie 3de plaats gestreden! Jelle finishte als 21ste.

1 Response

  1. Rianne

    Er waren nog 2 heren aanwezig vrijdag met het parcours uitzetten. Dhr Leo Noppen en Dhr Gert ??? Het was gezellig met jullie werken heren! Tot de volgende keer

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X
X