shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Twee eerste plaatsen op het NK baan voor Maud en Joelle

BF15245A-7534-4E33-8682-B1FAF53537CB.jpeg

Maud Adriaansen is afgelopen weekend op de wielerbaan in Alkmaar samen met haar stoker Joelle Engel Nederlands kampioen op de 1 km tijdrit geworden en heeft daarnaast een eerste plaats verdiend op de 3 km achtervolging.
Sinds september is Maud actief als pilote van Joelle die het syndroom van Usher heeft; waardoor zij problemen heeft met zicht en gehoor.
Na een flitsende start tijdens de worldcup in Praag waar zij samen een eerste plaats verdienden besloten de dames van tandemteam Calimero zich te richten op het baanwielrennen.
Afgelopen vrijdag reden zij voor het eerst samen op de tandem op de baan en dit ging zo goed dat de KNWU-coach het lumineuze idee had om het duo samen het NK te laten fietsen. Veel tijd om aan het idee te wennen was er niet daar het al de volgende dag moest gebeuren. Maar snel schakelen is een van de zaken die de dames niet vreemd zijn en het was nu zaak focus te vinden voor de wedstrijd.
Joelle en Maud waren als eerste aan de beurt en mochten de tijd neerzetten op de 1 km tijdrit, het werd 4 rondes van 250 m vol knallen! Helaas voor hen kregen de tegenstanders materiaalpech waardoor Joëlle en Maud hun eerste plek vast konden houden en Nederlands kampioen werden.
De 3 km achtervolging startten de dames als enige in hun klasse en het was zaak de 3 km uit te rijden en een goede tijd neer te zetten. Deze opdracht werd prima uitgevoerd en de buit was binnen. Kortom een mooi begin van het baanavontuur voor tandemteam Calimero.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X