shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Brett, Selena en Cyriel 8e op NK veldrijden Jeugd 2019

NK veld 2019.jpg

Brett, Selena en Cyriel 8e op NK veldrijden Jeugd 2019

Afgelopen zaterdag werd het NK voor de jeugd georganiseerd in Helmond. Een feestelijk afsluiting van het veldrijd seizoen voor de jeugd. Maar liefst 12 molrenners waren afgereisd om te starten bij dit bijzonder leuke evenement. Een aantal van hen sliep in de buurt in een kampeerboerderij waar ze vrijdag avond vroeg naar bed moesten ! Ook waren er een flink aantal mol jeugdrenners de zelf niet eens startte, samen met de vaste supporters club om hun clubgenoten kwamen te moedigen!
De organisatie had een interessant parkoers uitgezet; een stuk bos met een balkje, een flinke heuvel, veel zandstukken en pittige bochten zouden voor spannende wedstrijden kunnen gaan zorgen !

Als eerste zagen we Yara Gouw in categorie 2. Ze had een hele goede start en reed als 9e het veld in. De eerste ronde lag ze rond de 10e plek. Ze gaf alles, maar stuiterde de volgende ronde na de heuvel op haar fiets en had wat last van haar nek. Ook werd ze de volgende rondes wat moe en moest wat plaatsen afstaan. Ze reed wel haar koers prima uit en werd heel netjes 13e.
Daarna de beurt aan Brett Timmer in categorie 3. Hij had er zin in en startte vanaf de 7e positie. Na de start vloog hij als 6e het bos in, heel knap bochtenwerk liet hij zien ! De eerste ronde kwam hij als 7 door de finish. Het zag er sterk uit. Hij moest nog wel wat plaatsjes afstaan, maar pakte ook weer wat plekken terug. Hij werd heel knap 8e.
Categorie 4 jongens waren 2 kanjers aan de start ; Luke Chow en Liam den Breejen. Luke had een vliegende start en ging als 1e het veld in, dat beloofde een mooie wedstrijd te worden! Liam startte halverwege en kon zijn plekje goed verdedigen. Luke liet zich de 1e ronde wel een beetje afzakken om op adem te komen. Liam reed prima halverwege het sterke rennersveld rond, ondanks problemen met zijn insuline ! De 2 ronde kwam Luke als 15 door, hij had ketting problemen gehad en verloor helaas veel plaatsen. Maar hij gaf niet op en schoof toch nog sterk door naar een 10e plek. Knap gedaan. Liam streed naar een knappe 23e plek.
Daarna 2 meiden in cat 4, Maud van Izerloo en Selena Bas. Selena kon goed wegkomen en reed als 7 het bos in. Maud kon niet goed inklikken , had last van een voorganger en ging als allerlaatste het bos in. Selena was hard vertrokken en reed heel goed voorin mee. Maud trok zich niets aan van de slechte start en begon aan haar inhaalrace en reed iedere ronde een renster voorbij. Selena werd heel knap 8e ! Maud eindigde als 21e
Na de pauze waren de jongens van cat 5 aan de beurt: Cyriel Hooghwerff en Thijs Bijl. Cyriel was goed voorin weg, Thijs moest starten vanaf de laatste startrij en was goed weg pakte zijn plekje . De eerste ronde kwam Cyriel rond de 14e plek door. Hij had goede benen en reed iedere ronde verder naar voren. Thijs reed een prima koers, zat lekker in zijn wedstrijd en kwam de technische stukken heel soepel door. Cyriel reed ondertussen de renner op positie 7 en wist een hele knappe 8e plek te pakken ! Thijs reed de koers lekker uit en werd 51e
In Categorie 6 de jongens Cedric de jager en Julien van Gool. Cedric had last van wat gedrang bij de eerste bocht, en kwam in het bochtige stuk niet verder naar voren. Julien startte achterin, maar haalde het eerste stuk een aantal renners in. Cedric kwam in de wedstrijd rond de 10e positie te zitten, en kon daar lekker doorknallen. Julien heeft het supergoed gedaan, had er plezier in en werd 54. Cedric werd 11e
Anouk Bijl was het enige meisje in categorie 6, ze startte goed, reed sterk de heuvel op. De koplopers kon ze niet bijhouden, maar ze reed een prima wedstrijd. Ze zat goed en stabiel op haar fiets. Ze reed goed door de zand en sprong zelfs de balkjes ! Anouk werd 12e
Tim van de Poel was de laatste mol van de dag in categorie 7. Een hele goede start zorgde ervoor dat hij de eerste ronde op de 7e plek voorbij kwam. De rondes erna moest hij wel wat plekken laten gaan, maar hij reed een hele mooie wedstrijd. Hij werd heel netjes 12e !
Rianne ontzettend bedankt voor de foto’s en de support, haar foto’s zijn binnenkort te zien op haar facebook pagina.

Alle renners bedankt voor jullie inzet, we hebben weer enorm van jullie genoten !! Maar ook alle ouders en vaste supporters en zelfs niet startende renners bedankt voor jullie support en gezelligheid. Het was weer een heel bijzonder leuk weekend, waar we zeker mooie herinneringen aan zullen blijven houden !

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X
X