shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Zilveren medaille voor Lucinda Brand op WK

Lucinda Brand heeft op het WK veldrijden in het Deense Bogense een zilveren medaille gewonnen. Dit was niet het resultaat, waarop onze Molrenster gehoopt had. Lucinda kende als topfavoriet een wat moeizame start en kwam door een slippertje in de eerste ronde al meteen op achterstand. Zoals zo vaak knokte Lucinda zich ondanks enkele schoonheidsfoutjes weer helemaal terug in de wedstrijd en sloot voorin aan bij de leidsters Marianne Vos, Sanne Cant, Denis Betsema, Annemarie Worst en Jolanda Neff. Het bleef vooraan stuivertje wisselen, waarbij de posities veelvuldig wisselden, maar waarbij Cant al meteen een sterke indruk maakte.

Naarmate de wedstrijd vorderde trachtte Lucinda het initiatief naar zich toe te trekken en besloot in de voorlaatste ronde nog een fietswissel te maken. Deze wissel werd haar jammer genoeg fataal. Vader Fred pakte de fiets, terwijl Lucinda nog niet los was uit haar klippedaal. Hierdoor kwam Lucinda ten val en greep Sanne Cant haar kans om te ontsnappen. Hoewel Lucinda gesteund door Marianne Vos de schade nog probeerde glad te strijken, liet de Belgische titelverdediger deze kans niet met meer uit haar handen glippen en prolongeerde op sterke wijze haar titel. Lucinda moest diep teleurgesteld genoegen nemen met het zilver, terwijl het brons naar Marianne Vos ging.

Hoewel de teleurstelling groot was, gaf Lucinda na enige tijd aan, dat na achtereenvolgens een vierde -, een derde – en een tweede plaats op het wereldkampioenschap een titel nu toch echt in het verschiet ligt.

Uitslag WK 2019 Bogense vrouwen elite:

1. Sanne Cant (BEL) 47:53

2. Lucinda Brand (NED) 00:09

3. Marianne Vos (NED) 00:15

4. Denise Betsema (NED) 00:25

5. Annemarie Worst (NED) 00:34

6. Jolanda Neff (SUI) 01:16

7. Kaitlin Keough (USA) 01:21

8. Nikki Brammeier (GBR) 01:37

9. Sophie de Boer (NED) 01:59

10. Ellen Van Loy (BEL) 02:05

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X