shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Liam en Luke winnen in Gouda !

Zaterdag 30 maart was de eerste selectie wedstrijd voor het NK. Veel molrenners reisde af naar Gouda. Het zonnetje deed goed zijn best en de stoeltjes werden weer uitgeklapt om de mooie wedstrijden te gaan bekijken.
Als eerste was in Categorie 1 ; Liam Versloot en Fleur van der Glas . Het was Liam zijn eerste officiële weg wedstrijd bij de KNWU. De start ging erg snel en hij kwam rond de 6e plek de eerste bocht door. Gedurende de eerste rondes schoof Liam door naar voorste plekjes. Fleur reed ook een hele knappe koers en kon zich prima handhaven in het peloton. Op de helft van de wedstrijd had Liam het voorste plekje opgeëist met nog 1 jongen in zijn wiel. Die voorste plek stond hij niet meer af en Papa kreeg toch een beetje zorgen over de eind sprint ! Had Liam al zijn kruit al verschoten ? De eind sprint werd ingezet en Liam keek om en sprintte nog weg van de andere jongen . Geweldig gedaan kanjer ! Maar ook Fleur reed netjes in de prijzen, want zij werd heel knap 5e.
Daarna Brett Timmer in categorie 3. Gelukkig nog net op tijd, want zijn vader had zich een uur vergist…. Eerste halve rondje ging gelijk erg hard, maar al snel kwam de klad er in. Dit duurde heel wat rondjes totdat er wat ontsnappingspogingen werden uitgevoerd. Met als uitblinker Brett. Tot twee keer toe geprobeerd maar zonder blijvend succes. We hoopten op een derde poging in de laatste ronde, maar het werd een massasprint. De koek was op bij Brett, 8e vandaag. Helaas net naast de prijzen. Maar je heb je goed laten zien vandaag!
Bij categorie 4 stonden Jesse, Maud, Liam en Luke aan de start. Ze hadden er alle 4 zin in. De loting was niet voor iedereen gunstig, Luke stond helemaal erachteraan. Liam had een super start, Jesse en Maud trokken goed mee en Luke begon zijn inhaalrace. Al snel had iedereen weer zijn plekje gevonden in het peloton. Er werd veel naar elkaar gekeken, Liam en Luke waren veel voorin te zien. Jesse had ook een prima positie te pakken en Maud reed ook lekker door. Na diverse vluchtpogingen kwam het aan op een massa sprint. Luke had een mooie positie te pakken, kon dit volhouden en reed naar een mooie overwinning. Liam reed naar een mooie 6e plek, Jesse werd heel mooi 13e en Maud werd 28e in deze grote groep.
Na de pauze cat 5 met Cyriel Hooghwerff, Thijs Bijl en Jayden de Jong. Alle 3 goed weg en trokken lekker mee met het peloton. Jayden moest na een paar rondes het peloton laten gaan, maar knap gereden hoor. Hij reed daarna prima op zijn eigen tempo door. Er waren een aantal ontsnappings pogingen, en dan reed het net te hard voor Thijs waardoor ook hij het peloton moest laten gaan. Hij kwam terecht in de 2e groep. Cyriel deed ook nog een dappere poging te ontsnappen, maar ook hij werd teruggehaald. De groep kwam massaal af op de sprint en daar werd Cyriel 8e, Thijs werd 23 en Jayden prima uitgereden en werd 31e
Cat 6 met 4 molen; Jelle de Vlaam, Cedric de Jager, Anouk Bijl en Lukas Mouthaan. Jelle goed voorin weg bij de start en de rest kwam ook in het peloton terecht. Jelle deed al vroeg in de koers een poging tot ontsnappen en reed ruim een halve ronde voor het peloton uit. Maar de koers was nog lang en hij liet zicht terug zakken. Cedric zat ook goed voorin te domineren en Anouk reed netjes in het midden van het peloton. Lukas kreeg het na een ronde of 10 te zwaar en moest het peloton laten gaan. Ook hier een eindsprint, Cedric zat goed voorin en pakte een 2e plek, Jelle werd heel knap 9e, Anouk 17e en Lukas 36e.Tenslotte nog 1 mol in cat 7; Jasper Kreeft. Jasper was goed weg en kwam lekker in het peloton terecht. Ook deze koers was het niet mogelijk te ontsnappen. Er waren wel wat pogingen, maar de groep bleef bij elkaar. Bij de eindsprint zat Jasper op een mooie positie en kon een knappe 20e plek pakken !

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X