shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Podiumplaats voor Lucinda Brand in Dwars door Vlaanderen

Lucinda Brand heeft in de klassieker Dwars door Vlaanderen een mooie en verdiende derde plaats gehaald. Eindelijk zag Lucinda haar stijgende vorm bevestigd in een aansprekende uitslag. Door allerlei koersomstandigheden was dat dit seizoen nog niet gelukt. In Dwars door Vlaanderen keerde Lucinda het tij en was attent van de partij toen op de côte de Trieu een kopgroep van 11 vrouwen ontstond.  Naast haar ploeggenote Duitskampioene Lianne Lippert, werd Lucinda vergezeld door Ellen van Dijk, Elisa Longo Borghini (beiden Trek-Segafredo), Annemiek van Vleuten, Gracie Elvin (beiden Mitchelton-Scott), Kasia Niewiadoma, Elena Cecchini (beiden Canyon-Sram), Sheyla Gutierrez (Movistar), Marta Bastianelli (Virtu) en Sofie de Vuyst (Parkhotel Valkenburg).

Toen op de kasseienstrook van de Varent de voorsprong op het peloton opliep naar boven een minuut, was het duidelijk, dat de winnares in deze kopgroep gezocht moest worden. Na een afgeslagen aanval van Annemiek van Vleuten in de klim van het Vossenhol, was het de beurt van onze Molrenster om een jump te plaatsen. Echter ook Lucinda kreeg geen ruimte en werd vervolgens succesvol gecounterd door haar voormalige ploeggenoot Ellen van Dijk, die met een prachtige solo in de finale een voorsprong opbouwde van een halve minuut en zo zichzelf opvolgde als winnares van deze lastige klassieker.

De sprint voor de tweede plaats

In de strijd om de tweede plaats moest Lucinda haar meerdere erkennen in de rappe Europeeskampioene Marta Bastianelli. Na afloop toonde Lucinda zich tevreden over haar derde plaats, hetgeen vooral een mooie opsteker is voor de komende zondag te rijden Ronde van Vlaanderen.

klik HIER voor de volledige uitslag

Het podium in Dwars door Vlaanderen

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X
X