shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Liam Versloot 1e in Spijkenisse !

Vandaag was de tweede selectie wedstrijd voor het NK in Spijkenisse. Veel mollen aan de start, en ook erg goede uitslagen reden onze kanjers !

Als eerste 2 mollen in cat 1; Fleur van der Glas en Liam Versloot. Na een goede start ontstond er al snel een kopgroep van 3 wielrenners met op een kleine gaatje Fleur. Liam stampte er weer een strak tempo uit, met twee renners in zijn wiel. Maar ook Fleur hield de kopgroep netjes bij. In de laatste ronde deden er twee renners een poging Liam te lossen. Maar dat mislukte, want samen bereikte Fleur en Liam de eindstreep!! De mollen overwonnen en pakte plek 1 en 2 plek!!
Cat 2 Yara Gouw. Yara had een goede start en reed goed mee. Na de tweede ronde viel er een klein gaatje tussen de kopgroep van 7 man en de 5 achtervolgers waar Yara bij zat. Ze zat stevig in de pedalen en in de beugels. Een constante wedstrijd waarin ze als 13e over de finish kwam.
Vandaag stond er in categorie 3 weer 1 mol aan de start. Brett startte vanaf de voorste startrij en had er zin in vandaag! Vooraf beloofde hij al aanvalslust en dat gebeurde er ook. Hij zat goed voor in het peloton en kwam in twee rondes als eerste over de finish. Hij probeerde nog een keer weg te komen op de dijk met de oostenwind in de rug maar helaas kreeg hij die ruimte niet. In de laatste ronde waren er 3 jongens los van de achtervolgende ploeg en moest er gesprint worden om de prijs voor de 4e plaats. Helaas eindigde Brett als 7e vandaag. Enigszins teleurgesteld, maar weer prima gekoerst!
33 renners aan de start in categorie 4. Met 4 mollen; Jesse Rozendaal, Liam den Breejen, Luke Chow en Selena Bas. Jesse lootte goed vooraan, Luke daarachter, daarachter Liam en Selena achteraan maar alle mollen hadden een goede start en schoven op naar voren. Het peloton brak, maar gelukkig zaten alle mollen bij de eerste groep. Daar probeerden wel kinderen weg te fietsen, waardoor het aan de achterkant soms moeite kostte om er weer aan te komen, maar dat lukte wel steeds weer.
Na 2 ronden was er helaas een valpartij van 1 jongen, waardoor het parcours even werd veranderd en ze een paar rondes een korter rondje reden. De kopgroep bleef bij elkaar waardoor het een lange sprint werd. Luke had al te veel gegeven en liet de sprint lopen. Maar de andere mollen reden goed voorin, Selena werd 3e, Liam 5e, Jesse 12e en Luke 14e.
Na de Pauze 3 mollen in cat 5; Cyriel Hooghwerff, Jayden de Jong en Thijs Bijl. Allemaal goed weg en Jayden knokte om bij de kopgroep te blijven, dat lukte even, en hij kwam daarna wel lekker in het achtervolgende groepje terecht. Thijs reed lang mee met de kopgroep, maar kreeg materiaalpech en kon niet schakelen, hij moest zich laten afzakken. Papa deed een snelle reparatie en hij kon daarna weer normaal trappen. Cyriel reed lekker voorin mee, maar kon niet wegkomen. Hij trok wel de sprint aan, en werd op de meet geklopt door 3 renners. Goed geprobeerd! Cyriel werd 4e, Jayden 25e en Thijs 29e .
Cat 6 met 4 mollen; Anouk Bijl, Julien van Gool, Cedric de Jager en Jelle de Vlaam. Allemaal een goede start, maar Julien liet zich al snel afzakken naar de staart van het peloton. De andere 3 reden lekker in groep, maar het groepje van Julien liet het peloton wegrijden. Jelle deed een poging om weg te komen, Cedric reed lekker voorin mee, en ook Anouk hield het peloton een groot aantal rondes bij. Uiteindelijk ook hier een sprint, Cedric werd 6e, Jelle 7e, Anouk 27e en Julien 31e.
Tenslotte cat 7 met Jasper Kreeft. Jasper Kreeft had direct na de start al pech doordat zijn ketting eraf liep. Dit is normaal geen erkent defect maar van de jury kreeg hij toch een ronde vergoeding! Weer afgesloten in het peloton kon hij een ronde of 7 volgen en moest toen het peloton laten gaan. Hij bleek niet te kunnen schakelen naar zijn 3 zwaarste tandwieltjes. Maakte wel zijn race af en eindigde als 22e

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X
X