shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Toptien voor Lucinda Brand in Vlaanderens mooiste

Lucinda Brand leverde een knappe prestatie door in de bijna 160 kilometer lange Ronde van Vlaanderen met kasseienstroken als de Lippenhovestraat, de Paddestraat en de Haaghoek, alsmede legendarische beklimmingen zoals de Muur van Geraardsbergen, de Oude Kwaremont en de Patersberg als negende te finishen.

Lucinda omringd door ploeggenoten in Ronde van Vlaanderen

De wedstrijd werd gekleurd door een ontsnapping van zeven vrouwen, waaronder de Zuidlandse Chanella Stougje, die hun voorsprong uitbouwden tot ruim 3 minuten. Toen deze ontsnapping op de Kanarieberg tenietgedaan werd, kon de finale met nog de Taaienberg, de Hotond, de Oude Kwaremont en de Patersberg voor de boeg, beginnen. Lucinda die goed werd ondersteund door haar Sunweb-ploeggenoten reed steeds alert in het voorste deel van de groep en kon zo zonder kleerscheuren aan de finale deelnemen.

Toen op de Oude Kwaremont door Annemiek van Vleuten het vuur geopend werd, moest onze Molrenster even het antwoord schuldig blijven en hoopte na de Patersberg nog terug te kunnen keren bij de drie koplopers, te weten, Annemiek van Vleuten, Marta Bastianelli en Cecilie Ludwig en hun vier achtervolgers, waaronder Chantal Blaak en Ellen van Dijk. De koploopsters verslapten echter geenszins, zodat Lucinda met haar groep van 12 rensters moest afsprinten voor de 8e plaats. In die sprint hoefde Lucinda alleen Lisa Brennauer voor zich te dulden, waardoor een knappe 9e plaats haar deel was.

In de sprint om de zege was het andermaal de Europeeskampioene Marta Bastianelli die aan het langste eind trok door Annemiek van Vleuten en Cecilie Ludwig achtereenvolgens naar de tweede – en derde plaats te verwijzen.

klik HIER voor de volledige uitslag

klik HIER voor het filmverslag van de Ronde van Vlaanderen

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X