shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Rick en Sjors met U19 Junioren Districtsteam RTC Zuid-Holland naar EPZ Omloop van Borsele

sjors 2.jpg

Gisteren stond voor Sjors en Rick een klassieker op het programma in Borsele. Een wedstrijd over ongeveer 139 kilometer waarbij Deltacycling de begeleiding voor dit team op zich nam. Met ploegleider Iris Slappendel, verzorger en mechanieker vertrok het team, bestaande uit 5 renners vanuit Rotterdam naar Borsele. Het team trof elkaar twee dagen eerder al bij Deltacycling voor een gezamenlijke training en een ploegbespreking. De wedstrijd werd doorgenomen, adviezen gegeven en er werd gesproken over persoonlijke ontwikkeling.
Aangekomen in Borsele werd er door de mannen ingereden, een deel van het parcours verkend en getekend voor aanwezigheid. Voorafgaand aan de start werd een minuut stilte gehouden voor de onlangs overleden wielrenner Robbert de Greef. Hierna werd het startschot gelost en vertrokken de mannen in de regen. Het parcours werd als mooi ervaren met hier en daar wat smalle stukken. In de eerste helft van de wedstrijd werden diverse valpartijen gemeld. Na ongeveer 35 kilometer gereden te hebben viel een renner pal voor Sjors omdat deze plotsklaps in de remmen kneep en viel. Hierdoor kwam Sjors ten val. Gelukkig geen ernstige schade aan de fiets waardoor hij zijn spullen bij elkaar raapte en weer op de fiets sprong. Tussen de auto’s door is hij naar het peloton gereden waar hij het nog ongeveer 50 kilometer heeft volgehouden maar hierna kwam de man met de hamer en was het voor Sjors na zo’n 90 kilometer afgelopen. Voor Rick verliep de wedstrijd wat soepeler. Hem zagen we regelmatig hard werken in de voorste helft van het peloton. Hij is netjes als 54e gefinisht.
Na terugkomst bij de materiaalwagen is Sjors naar de EHBO gegaan omdat zijn zicht niet scherp was. Onderzoek wees uit dat hij mogelijk een hersenschudding heeft en de komende dagen niet te intensief mag trainen. Na afloop werd de wedstrijd geëvalueerd en iedere renner kreeg persoonlijk feedback op zijn prestatie.
Voor Rick en Sjors een mooie ervaring rijker met prima begeleiding en een duidelijke ploegleider.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X
X