shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Liam en Selena 2e in Honselersdijk

honselerdijk2019-1.jpg honselerdijk2019-1-0.jpg

Na , voor een aantal kinderen een welverdiende vakantie, weer tijd voor een wedstrijd in Honselerdijk bij de club Westland Wil Vooruit. Op de weg erheen nog regen maar tijdens warm rijden was het weer droog en begon de baan te drogen. De netjes gepoetste fietsen werden al wel weer vuil. 9 renners aan de start bij de 1e categorie en Liam had een goeie start. Er ontstond een kop groep van 6 en halverwege de koers bestond de kopgroep nog uit 5 . 1 renster viel in een bocht, Liam zijn achterwiel werd nog aangeraakt maar hij bleef gelukkig overeind. Er bleven dus nog 4 renners over voor de eindsprint, er was een lang stuk voor de eindsprint met sterke wind van opzij en Liam ging al heel vroeg aan met zijn kenmerkende koffie molen verzet. Een jongen van Avanti zat in Liam wiel en kwam er nog overheen , Liam weer knap 2e.
Yara was aan de start met 21 deelnemers in cat 2. Ze stond 2e rij. Ze had een slechte start en ging de heuvel op als 16e en verloor gelijk aansluiting met het peloton. Daarna kwam ze met 2 jongens te zitten. Het was best zwaar op het rechte stuk met wind tegen. Uiteindelijk won ze de sprint en werd ze 12e.
Brett stond weer aan de start in categorie 3. Sinds tijden weer twee keer getraind afgelopen week dus benieuwd of dat gelijk zijn vruchten ging afwerpen. Met inrijden nog wat nattigheid maar tijdens het opstellen bij de start en tijdens de wedstrijd was er geen druppel meer gevallen. Brett lootte als allerlaatste dus moest hij 21 rennertjes voor zich dulden. Brett had een prima start en schoof gelijk wat plekjes op voor de klim. Na de eerste doorkomst had hij al een mooi plekje voorin gevonden. Na een paar rondjes was het peloton al flink geslonken tot 10 renners. Laatste bocht stevende Brett op een top 3 klassering af was het niet dat hij op volle snelheid iets werd gehinderd en zo de topsnelheid miste om mee te doen voor de bloemen. Hij werd wel heel mooi 5e overall en pakte zodoende een mooie ereprijs vandaag! Klasse gereden!
In cat 4 waren er maar liefst 5 molrenners aan de start. Maud, Liam, Jesse, luke en Selena. Heel even leek het erop dat dit een natte wedstrijd zou worden echter net voor de start brak de zon door en kon er onder droge maar winderige omstandigheden gestart worden. De mollen stonden verdeeld over het startveld. Was netjes verdeeld van 1ste tot laatste startrij. Vanaf de start werd gelijk doorgetrokken. Alle mollen waren goed weg en konden de 1ste ronden meekomen. Door de wind en hoge tempo brak na 2 ronden het peloton in stukjes waarbij een kopgroep ontstond met 18 man. Vlak er achter reden Maud en Jesse. dit groepje brak ook waarbij Jesse net achter het groepje van Maud terecht kwam. Het groepje van Maud bleef lekker ronddraaien waarbij Maud veel kopwerk verrichte. Beetje bij beetje kwam het groepje van Jesse dichterbij en uiteindelijk ontstond er een samensmelting van deze groep renners waarbij in de sprint Jesse 21ste en Maud 22ste werden. Ondertussen voorin werd er lekker doorgereden. Luke, Liam en Selena bleven netjes voorin rijden. Ondanks diverse pogingen van diverse renners kwam niemand uit het groepje van 18 weg en zou dit dus uitdraaien op een sprint tussen deze renners. Met laatste bocht waren de posities ingenomen en met de wind op kop zou dit spannende sprint worden. Luke, Liam en selena zaten goed voorin. 1 renner sprong van achterin weg en de mollen moesten in de achtervolging. In de volle sprint kwam Selena als 2de Luke als 3de en Liam als 12de over de finish.
Na de pauze hadden we 3 renners in cat 5; Jayden, Thijs en Cyriel. Cyriel was achteraan gelood en had de pech dat er voorin meteen werd weggereden. Niet alleen hij maar ook Jayden en Thijs moesten flink in de achtervolging. Cyriel lukte het na 2 rondes om toch in de kopgroep aan te sluiten. Hierachter kwamen thijs en Jayden samen in een groepje terecht en konden lekker van elkaar profiteren. De was hard tegen de wind in en Cyriel pakte een 10e plek. Thijs en Jayden streden nog voor hun plekje op de finish, Thijs werd 32 en Jayden 33e.
Daarna 4 mollen in cat 6; Jelle, Rowan, Anouk en Lukas. Alle 4 hadden een goede start en ook Rowan bleef de eerste bochten lekker in de kopgroep. Daarna liet hij het peloton gaan, en reed hierachter zijn eigen zware koers, helemaal alleen tegen de wind in. Klasse jongen ! de andere 3 konden lekker bij de kopgroep blijven. Er waren aardig wat pogingen om te ontsnappen, maar de groep bleef bij elkaar. Anouk moest uiteindelijk door al dat geweld de kopgroep laten gaan. Jelle zat bij de sprint niet optimaal en werd 15e, Lukas 25e, Anouk 34 en Rowan 40e.

In categorie 7 werd het tempo in de eerste 3 ronden flink hoog gehouden waardoor het voor Jasper Kreeft lastig was de kop te volgen en in een groepje van 3 man terecht kwam wat goed samen werkte. Na 3 ronden ging het tempo eruit en werd er zo nu en dan gedemarreerd, ook Tim van der Poel probeerde het nog om te ontsnappen uit het peloton maar de kopgroep bleef bij elkaar tot aan de finish. Tim werd in een lange sprint 6 en Jasper eindigde op een 21e plaats.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X
X