shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Fleur 1e meisje Klassieker Hank

Fleur-Hank-podium-1.jpeg Fleur-Hank-finish-2-0.png

Zaterdag 11-5-2019: Fleur reed vandaag haar allereerste klassieker in Hank.

Bij de start stond Fleur wat achteraan, afwachtend hoe dit zou verlopen. Politiemotoren, jurywagens en een heuse bezemwagen zorgden voor wat extra sfeer. Na het startschot vertrok het peloton van 13 jongens en meiden voor een ronde van circa 5 kilometer die 2 keer afgelegd moest worden. Na ongeveer 1 kilometer zagen we Fleur op een 10e positie rijden. Al snel ontstond een kopgroep van 4 a 5 man waar Fleur nog wel gereden heeft maar zich na een aantal kilometers liet terugzakken naar ‘de meiden-groep’.
De wind, de afstand, het tempo, de warmte… allemaal factoren die zorgden voor een gefrustreerd gezicht bij de eerste doorkomst na ca 5 kilometer. Ze riep hard dat het veel te warm was. Na een bemoedigende roep om tempo te maken kwam ze uit het zadel. Wilde ze in de buurt komen van de kopgroep van de mannen moest ze er flink aan trekken. Uiteindelijk vond ze in een andere renster een mooie uitdaagster. Ze heeft veel kopwerk gedaan, iets wat ze graag doet maar niet altijd slim is.
Op ongeveer 1,5 kilometer voor de finish liet ze het tempo wat zakken waarna de andere renster op kop kwam. Voor Fleur een mooie gelegenheid om haar ‘tactiek’ te testen. Zo’n 100 meter voor de finish gaf ze gas en eindigde ze voor haar uitdaagster. De vijfde positie overall was niet wat ze hoopte en waar ze voor reed. Dat ze als snelste meisje over de streep kwam, bracht haar een enorme glimlach op het gezicht.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X
X