shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Selena 1e in JeugdOmni Rijswijk

rijswijk110519.jpg

Vandaag werd in Rijswijk een omni verhouden voor de jeugd; een tijdrit en een rit in lijn, waarna er een eindklassement werd opgemaakt. Omdat niet alle uitslagen werden opgehangen, moeten we het doen met onderstaand verslag van de ouders. Op de site van de KNWU wordt alleen de wedstrijd vermeldt, omdat die alleen meeteld voor de puten-telling voor het NK

Vandaag startte als eerste mol, Yara in cat 2. De tijdrit reed ze voor haar doen goed en werd 13e van de 20..De wedstrijd ging moeilijk. Ze startte achteraan en verloor eigenlijk meteen de aansluiting na drie bochten waar ze werd afgesneden. Ze liep op dat moment achter de feiten aan.
Ze moet wat brutaler worden in de bochten. Na de eerste ronde lag ze maar 30 meter achter de kop maar die versnelde een paar keer en liepen daardoor uit. Ze heeft daarna in een straf tempo haar eigen race gereden en werd vandaag 13e in het algemeen klassement.
Brett startte vandaag als nummer 15 in categorie 3 de tijdrit. Hij had er veel zin en en schoot weg als een raket. Er werd om de 30 seconden gestart dus hij ging achter zijn voorganger aan. Hij heeft deze renster niet ingehaald maar kwam wel vrij kort op haar. Nadat iedereen was geweest werden de tijden omgeroepen en was Brett knap 3e geëindigd in het sterke deelnemersveld vandaag. Helaas net niet genoeg voor een set nieuwe wielen (..beloofd door papa ha ha) Nadat iedereen tot en met categorie 4 waren gestart voor hun individuele tijdrit werden er nog de reguliere wedstrijden gereden. Hier moesten 7 rondjes gekoerst worden in categorie 3. Brett heeft heel veel voorop gereden maar kon niet weg komen. Werd een massasprint waar Brett keurig 6e werd en zodoende overall op de 4e plaats eindigde. Goed gereden vandaag!
Net voor de start van de tijdrit van cat 4 begon het hard te regen echter bij de tijdrit zouden alle renners het drooghouden. Wederom waren er veel mollen aanwezig. Alle mollen reden een prachtige tijdrit waarbij ondanks de wind de tempo goed inzat. Maud werd hierbij 26ste, Jesse 20ste, Liam 9de, luke 7de en selena 1ste. Nu werd er even gerust waarna de wedstrijd op weg was. Wederom verdeeld veld bij de opstelling maar alle mollen waren goed weg. Er waren veel renners die deze wedstrijd van alles probeerde weg te komen maar alle mollen konden het tempo goed volgen. Al snel zou blijken dat geen van de renners weg zou komen en dat dit een sprint zou worden. van ver werd de sprint al aangetrokken. Maud kwam als 31ste over de finish en eindigde als 29ste overall. Jesse kwam als 17de over de finish en eindigde als 16de overall. Liam kwam als 5de over de finish en eindigde als 7de overall. Luke kwam als 4de over de finish en eindigde overall als 5de. Selena kwam als 1ste over de finish en eindigde als 1ste overall. Geweldig gedaan meid !
Na de Pauze was het de beurt aan cat 5. Jayden de Jong en Cyriel Hooghwerff wilde een mooie tijd neerzetten, Cyriel draaide lekker soepel, maar zette een 10e plek neer. Hij was daar erg teleurgesteld over. Jayden trapte goed door en werd 25e. In de wedstrijd werd er hard gekoerst en helaas moest Jayden de kopgroep al snel laten gaan. Hij trapte wel hard door en reed zijn eigen race prima door, alleen erg zwaar en dapper kwam hij als 28e over de streep, overal 27e. Cyriel zat lekker voorin bij de sprint en pakte een 4e plek, en werd overall 6e.
Cat 6 reden 2 mollen, Jelle de Vlaam en Rowam Blom. Jelle de Vlaam reed een strakke tijdrit met een hele knappe 5e plek en Rowam op zijn eigen tempo mooi 33e. De wedstrijd ging ook hard van start. Rowan knokte om er bij te blijven, maar moest overschakelen op zijn eigen tempo. Jelle zat goed voorin, kon niet loskomen maar pakte op de streep een 6e plek. Overal 5e, Rowan werd 33e ook overall
Tenslotte cat 7 met Ti van der Poel. In de tijdrit wist Tim van der Poel een 9e tijd neer te zetten. Met de rit in lijn liet hij zich goed van voren zien en reed hij menig gaatje. In de eindsprint zat hij een beetje opgesloten en eindigde hij op een 8e plaats. In de einduitslag werd Tim 9e.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X
X