shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Liam 1e, Cyriel 2 en Luke 3e in Spijkenisse

SPIJKENISSE-180519-1.jpg SPIJKENISSE-1-180519-0.jpg

In Spijkenisse werd afgelopen zaterdag tijdens de grote ZHE tour, wedstrijden voor de jeugd georganiseerd door het centrum van het stadje. Het weer werkte prima mee en het rondje van 800 m was behoorlijk uitdagend. Dat zouden wel eens spannende wedstrijden kunnen opleveren.
Als eerste was daar Liam Versloot in cat 1. Hij was goed weg en nam meteen een kop positie in. De rest moest hard werken om hem te kunnen volgen en konden maar net bij blijven. Een aantal renners moesten lossen en Liam kwam solo en met ruime voorsprong op de streep af. Prachtige overwinning jongen!
In cat 2 zagen we Yara Gouw. Yara ging goed van start en kon de eerste 2 rondes goed bij blijven in de kop van de wedstrijd. Dit ging toch wat te snel en ze kwam met een groepje van 5 renners achter de kopgroep van 6 renners rijden. Ze reed een constante wedstrijd en de laatste 2 rondes reden er nog twee renners weg van de groep en bij de sprint kwam ze als tweede van de 4 overgebleven renners als 9e overal over de streep.
In cat 3 Brett Timmer. Brett was goed onderweg en we zagen hem alle rondjes goed voorin knallen. Een aantal renners moesten lossen, maar de kopgroep bleef best groot. Brett kon er makkelijk bijblijven, maar bij de sprint was zijn positie niet optimaal, Brett werd 13e.
Daarna weer wat mee mollen in cat 4; Luke, Maud, Liam en Jesse stonden gezellig aan de start.
Liam moest achteraan starten en miste direct de aansluiting met de eerste 5 die wel direct goed weg waren. Luke zat daar wel goed bij en kon lekker met de kopgroep mee draaien. Maud en Jesse reden prima hier achteraan en sloten aan bij de achtervolgende groep. Liam zat in groep 2, Jesse en Maud zaten in het 3e groepje en leken dichterbij te komen! Het rondje was best kort en soms best verwarrend met allerlei gedubbelde renners. Maar Maud zakte uiteindelijk uit dit groepje weg, samen met een andere renner. Luke zat heel goed bij de sprint en pakte een 3e plek, Liam werd 1e van zijn groepje en dus 6e (helaas net buiten de prijzen), Jesse pakte een knappe 12e plek en Maud won de sprint van de andere renner en werd 21e .
Daarna 2 mollen bij cat 5, Cyriel en Jayden. Cyriel stond vooraan en had goede benen. Meteen bij de start gaf hij gas en heeft het gaspedaal niet meer losgelaten. Jayden lukte het niet om bij het peloton mee te rijden, maar kwam wel lekker samen met een andere renner te zitten en kon zo heel goed samen werken. Cyriel zagen we veel kopwerk verrichten, en probeerde de rest van de groep lekker moe te maken. Er moest heel veel renners lossen. Hij had zelfs nog over bij de sprint en pakte een mooie 2e plek. Jayden reed keurig op zijn tempo door constant door en werd 22, weer aardig wat renners achter je gelaten !
Tenslotte nog flink wat mollen in cat 6; Anouk, Jelle, Cedric, Tim, Julien en Rowan. Allemaal goed weg, en Rowan liet zich meteen afzakken en reed lekker op zijn eigen tempo achter het peloton aan. Lekker uit het gedrang ! Voorin werd er hard gekoerst, en overal brak het peloton uiteen in verschillende groepen. Voorin Jelle en Cedric, daarachter Anouk, daarachter een groep met Julien en Tim. Voor Tim en Julien was het weer hun eerste wedstrijd na een blessure, maar ze reden soepel en hard door ! Anouk reed veel op kop in haar groep en Jelle ontsnapte uit de kopgroep en reed 5 rondes solo door de straten. Helaas wel teruggepakt. Op de sprint zat Cedric lekker goed voorin en pakte een 5e plek, Jelle werd 9e (miste de bel en had niet door dat er gesprint moest worden) Anouk werd 22, Julien sprintte net voor Tim naar een 30e plek, Tim dus 31 en Rowan werd 34.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X
X