shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Liam Versloot 1e in Bergschenhoek

bergschenh4-3.jpg bergschenh2pg-1.jpg bergschenh3-2.jpg bergschenh1-0.jpg

Vandaag stond er weer een mooie wedstrijd op de planning in Bergschenhoek. De laatste selectie wedstrijd voor de punten voor het NK. Daarbij waaide het ook flink, dus het beloofde spannende wedstrijden te worden
In cat 1 had Liam Versloot er zin in! Met 13 inschrijvingen, was hij ook wat zenuwachtig. Maar uiteindelijk stonden er 10 renners bij de start. Na een prima start, reed hij goed vooraan. Met 2 renners in zijn wiel, hield hij goed koers! En wat een spannende wedstrijd, want hij bleef al die tijd vooraan, zou hij dat volhouden ? Maar na een hele spannende eind sprint, met 2 renners nog steeds in zijn wiel., kwam hij als eerste over de finish!!! Knap gedaan jongen !!!
Yara stond aan de start in cat 2. Na de zoveelste slechte loting stond ze achteraan met een grote groep renners 27 stuks. Na een redelijke start en bijna achteraan rijdend reed ze na de 1e ronde tot ieders verrassing mee in de eerste groep ! Dat bleef ze de gehele wedstrijd doen en dat was voor haar voor het eerst.
In de sprint werd ze 13e maar het bijblijven betekende voor haar veel mee, ze was erg blij.
In cat 3 stond Brett aan de start. Er stonden in categorie 3 maar liefst 26 renners aan de start. Uit diverse windstreken waren de renners neergestreken in het Zuid-Hollandse Bergschenhoek. Brett had geen bijzonder goede loting dus stond vrij ver van achteren. Na doorkomst van de eerste ronde zat Brett op enkele meters van een kleine kopgroep. Als snel bleek dat ontsnappen vandaag niet aan de orde was, want op een enkeling na bleef het pack bij elkaar. In de laatste ronde kwam Brett nog goed van voren door over de finish, maar aangezien er zo hard werd gereden op het laatste rechte stuk voor alle haakse bochten genomen moesten worden, was Brett niet in staat bij de kopgroep te blijven, met als resultaat een 16e plaats vandaag. Desalniettemin geselecteerd voor het NK op 15 juni in Ameide als enige Mol.
Liam, Jesse, Maud, Selena en Luke stonden aan de start bij categorie 4. Het was een grote groep met 40 renners aan de start. Liam Maud, Selena en Jesse stonden verspreid aan de start en Luke stond helemaal achteraan. Er werd weer heel snel gestart, opletten en flink tempo maken dus. Na de eerste ronde kwamen Selena en Luke voorin door en waren er al verschillende groepen ontstaan. Liam iets daarachter en Maud en Jesse in een derde groep. Na 2 ronden zwakte het tempo voorin iets af en kwamen de eerste en tweede groep bij elkaar. Maud en Jesse reden achter het peloton ook flink door. De laatste bocht voor de finish was nog even spannend voor Selena, ze raakte met haar trapper de grond. Luke had zich prima gepositioneerd en had een snelle sprint, het was zo close dat de video afgewacht moest worden voor de uitslag. Luke werd 2e op 0.003 seconden! Selena wist naar een mooie 6e plaats te rijden, Liam werd 13e, Jesse 30e en Maud 35e. Weer super gedaan allemaal!
Na de pauze waren 4 renners aan de beurt in cat 5; Cyriel, Jayden, Thijs en Ivan. Allemaal waren ze goed weg en al meteen werd er voorin flink gas gegeven. Jayden, Thijs en Ivan hielden het snelle peloton niet bij, maar konden wel lekker samen werken in een groepje hierachter. Cyriel zat lekker mee te rijden voorin en hield zijn concurrentie goed in de gaten. Even waren ze met zijn 5en weg, maar ze werden toch terug gepakt. Jayden moest helaas de groep laten gaan, en reed een flink aantal rondes alleen. Ook Thijs had het zwaar en reed even alleen, lastig met die wind, maar ze hielden dapper vol. Ivan reed soepel naar een renster voor hem en er ontstond een groep van 4. De laatste ronde was er nog een valpartij, maar gelukkig zagen we Cyriel voorin op de sprint afkomen en knalde naar een knappe 4e plek. Thijs werd 29e, Ivan 31e en Jayden 34e
Daarna cat 6 met Anouk en Jelle. Allebei lekker onderweg voor een koers van 25 km. Jelle lekker voorin mee knallen en Anouk probeerede lekker een aantal rondes bij de kopgroep te blijven. 1 renner onstanpte en dat zorgen voor wat versnellingen in de groep. Anouk moest lossen en Jelle reed lekker voorin. We zagen hem voorin de laatste bocht op de sprint afkomen en hij pakte een knappe 4e plek ! Anouk reed haar koers lekker uit en werd 39e.
Bij categorie 7 zat de snelheid gelijk na de start er goed in. Bij de eerste doorkomst kwam het peloton in een lang lint door. Door het hoge tempo brak het in de achterhoede waar Jasper Kreeft zat. Tim van der Poel kon zich in eerste instantie goed handhaven in de kopgroep maar moest met nog 5 ronden te gaan lossen uit de kopgroep en eindigde op 13e plaats. Jasper reed daarachter in een mooi groepje dat goed samenwerkte waarbij Jasper veelvuldig op kop te zien was. In de sprint met het groepje reed Jasper naar 31e plaats.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X
X