shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Luke wint gele trui in Emmen !! Cyriel en Jelle beiden 3e in sprintklassement

emmen-luke-1e-dag-1-4.jpg emmen-jelle-3e-2.jpg emmen-cedric-3.jpg emmen-cyriel-3e-1.jpg emmen-luke-geel-0.jpg

In Emmen werd afgelopen weekend de 30e editie van de jeugdmeerdaagse gehouden. Een heel bijzonder en leuk evenement met o.a een echte kasseien proloog, een omloop , een klassieker , een lange tijdrit en een criterium, dus 5 wedstrijden in 3 dagen. Tijdens het evenement werd er ook een klassement bijgehouden met een gele trui voor de beste in het algemeen klassement, een roze trui voor het beste meisje en een groene trui voor de beste sprinter.
6 renners van de jeugd deden hieraan mee; Luke Chow uit cat. 4, Cyriel Hooghwerff en Thijs Bijl uit cat. 5 en Anouk Bijl, Jelle de Vlaam en Cedric de Jager uit cat 6. Naast de wedstrijden hadden de kinderen en ouders het erg gezellig met elkaar op de camping !
Als eerste stond er de kasseien proloog op het programma op donderdagmorgen. Alle molrenners reden heel soepel over de strook en er werden meteen mooie resultaten geboekt. Luke uit cat 4 werd 4e, Cyriel 6e en Thijs 17e in cat 5, en in cat 6 werd Cedric 7e, Jelle 12e en Anouk 20e
Daarna stond er s middags in het leuke dorpje Diphoorn een omloop op het programma. Mooie wedstrijden werden er gereden met een paar tussensprints voor de groene trui. In cat 4 wist Luke de koers heel knap te winnen met een mooie sprint en mocht zich daarna zelfs in het geel hijsen !in cat 5 werd Cyriel mooi 5e en Thijs werd 21e . In cat 6 lieten Jelle en Cedric zich goed voorin zien. Anouk moest het peloton helaas laten gaan, maar reed dapper door. Een knappe zware koers met de volgende uitslag cedric 6e , jelle 9e, anouk 23e
De volgende dag, vrijdag, slecht 1 onderdeel; een klassieker. Alle categorieën vertrokken vanaf de wielerbaan, waar ook hun aankomst was. Tijdens de rit moesten ze het zonder aanmoedigen doen, maar gelukkig stonden er wel een paar trainers van de mol halverwege voor wat pep-talk. In cat 4 werd luke knap 2e, in cat 5 werd Cyriel 4e en thijs 13e en hij was zo trots op zichzelf dat hij bij het peloton was gebleven ! in cat 6 werd cedric heel netjes 4e en mocht dus ook lekker het podium betreden, Jelle werd 16e en Anouk 26e
Vroeg naar bed want zaterdag werd een drukke dag ! We begonnen met een lange tijdrit. Daarin pakte Luke een 5e plek, Cyriel werd 9e, Thijs 26e, Jelle werd 5e, Cedric 7 en Anouk 23e.
Ondertussen werd, met nog maar 1 onderdeel te gaan, het klassement opgemaakt . Luke stond nog steeds 1e en maakte kans om de gele trui mee te nemen bnaar huis ! Maar het schele weinig, dus werd het een hele spannende wedstrijd voor hem. Ook Cyriel en Jelle maakte kans op een podium plek in het sprint klassement maar moesten daarvoor ook flink wat tussensprint punten verzamelen. Cedric stond goed voorin als 4e in het algemeen klassement en deed ook een gooi naar het podium. En Anouk.en Thijs wilde allebei weer bij het peloton finishen, want dat voelde best lekker ! Kortom het beloofde een spannende middag te worden !
In cat. 4 wist Luke de spannende sprint op een hele mooie overtuigende manier te pakken . Hij werd daarmee naast dagwinnaar ook 1 in het klassement en mocht dus het geel mee nemen naar Hendrik Ido Ambacht !! In cat 5 werd Cyriel in de eindsprint 8e , maar wist door machtige tussensprint wel de 3e plek in het sprintklassement te pakken, ook doel bereikt ! Thijs bleef het hele criterium bij de kopgroep en werd in de eindsprint maar liefst 21. In cat 6 werd het ook een snelle koers. Jelle en Cedric steeds goed voorin, maar ook Anouk zagen we lekker voorin meedraaien. Knap gedaan meid ! Jelle pakte elke tussensprint net genoeg punten om ook zijn doel te bereiken 3e in het sprintklassement. In de eindsprint van de wedstrijd pakte Cedric een 8e plek, Jelle werd 14 en Anouk is heel knap 20e geworden.

Eindklassement na 5 wedstrijden
Luke 1e
Cyriel 5e
Thijs 14e
Cedric 4e
Jelle 7e
Anouk 6e meisje

Tenslotte dan nog het verenigingsklassement. We stonden dag 2 op de 4e plek en hadden goede hoop…maar helaas werden we net 6e, en vielen dus net naast het podium. Maar dat is eigenlijk best knap met maar 6 renners in 3 categorieën. Van elke categorie telt namelijk alleen de beste uitslag van de vereniging. Hopelijk komen er volgend jaar meer kinderen uit ook andere andere categorieën lekker mee fietsen met dit leuke evenement.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X
X