shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Liam Versloot 2e in Sittard, Liam en Luke winnaar bergklassement

sittard-cyriel-6e-3.jpg sittard-luke-3e-1.jpg sittard-bergklass-luke-2.jpg sittard-liam-2-0.jpg

Zaterdag was het dan zover, een aantal jeugdleden had er al even naar uitgekeken. De Hammer Youth in Sittard ! Inrijden met de echte profs om daarna zelf hun wedstrijdje te rijden. Daarnaast stonden alle bussen van de profs opgesteld, en werden er allerlei activiteiten georganiseerd. Een erg populair evenement waar alle categorieën ook helemaal vol bezet zijn met renners ! De wind en de kasseien strook maakte de koersen extra zwaar !

In cat 1 stond Liam Versloot met wel 30 renners aan de start, waarvan de meeste al beetje bekend zijn bij liam. Had hij een goeie start en al snel reed hij voorop. Om die plek te behouden, kostte dat aardig wat energie. Met als gratis ‘trainings-maat’, een hele berg wind. Maar die blies Liam niet omver, hij bleef goed voorop rijden. Maar in de laatste bocht, werd hij toch nog ingehaald wat eindigde in een welverdiende 2e plaats. Maar wat voor ieder een verassing was: Hij werd 1e in het bergklassement!!
Yara , cat 2 , stond op de 4e startrij. Beetje vreemd want op de knwu lijst zou ze vooraan staan. Maar na de start reed ze na de eerste twee bochten als 30w.Yara deed voorzichtig want ze houd niet zo van de drukte. De eerste groep reed al een stuk verder en het verschil was toen al gemaakt. Ze reed verder wel een constante wedstrijd in de derde groep en de afstand bleef nagenoeg hetzelfde met de kopgroep. De wind speelde daarbij een belangrijke factor en niet te vergeten dat Yara vergeet te schakelen zowel wind mee als tegen. De tweede groep werd net niet terug gepakt. Maar ze vond het een fantastische dag.
In categorie 3 stond Brett weer aan de start. 43 kids aan het vertrek, voor Brett een record aantal deelnemers tijdens een wegwedstrijd! Brett stond vrij ver van achteren dus moest flink aan de bak om op te schuiven. Net voor de finish en kort na de start vanuit het startvak was er een lelijke valpartij. Het was even heel spannend omdat Brett er niet voor reed maar gelukkig kwam hij er ongeschonden van af maar reed dus wel ver achter de koplopers! Omdat de val zo ernstig was werd er opnieuw gestart. Dit kwam niet slecht uit voor Brett want na de herstart had Brett een betere start maar werd op het lange stuk met hele harde wind tegen toch eraf gereden, wat een hele lange achtervolging betekende. In de allerlaatste ronde kwam het driekoppige groepje van Brett nog aardig dichtbij de elfkoppige kopgroep. Brett werd tweede uit zijn groepje en zodoende 13e overall.
Bij cat 4 waren er 4 mollen; Selena, Liam, Maud en Luke. In deze categorie werd er meteen hard weggereden en er ontstond al snel kopgroep van 6. Like zat daar lekker bij. Selena, Maud en Liam moesten hierachter hard werken om het gat dicht te rijden. Liam kreeg nog pech, zij ketting vloog eraf, maar hij werd goed geholpen en kon zijn koers weer hervatten. Het peloton werd helemaal uit elkaar geslagen, het was zo zwaar vanwege kasseien en zware wind. Luke wist met een knappe sprint 3e te worden en won ook het bergklassement ! Selena finishte in de 2e groep als 9e, Liam werd 27e en Maud 42
Daarna in cat 5 maar liefst 60 renners aan de start ! met o.a. onze Mol renner; Cyriel Hooghwerff. Ook hier werd er meteen hard gekoerst. Het lukte Cyriel om bij de kopgroep te blijven en ze zorgde er samen voor dat er niemand weg kon komen uit de groep van 19. De laatste ronde echter ontsnapte toch nog 2 renners, die pakte een voorsprong van een paar seconde. Cyriel sprintte hard naar de finish en pakte een knappe 7e plek.
Daarna in cat 6 Jelle, Cedric en Lukas. Meteen vanaf de start ontsnapte er en aantal renners. Jelle en Cedric zaten nog te ver naar achteren om mee te kunnen en moesten meteen de achtervolging in. Voor Lukas ging het vooraan ook allemaal iets te hard, en hij leit zich afzakken naar een 3e groepje. De koplopers inhalen lukte Jelle en Cedric niet maar ze maakte er wel een mooie koers van. Bij de sprint zat Cedric knap voorin en haalde een 13e plek, Jelle werd 26e en Lukas eindigde als 54e.
Tensotte nog Tim van der Poel in cat 7. Tim was vorige week ziek, flink pijn in zijn keel maar wilde toch starten. In de derde ronde moest hij wel lossen omdat het nog niet ging. Door de inspanningen en de harde wind kreeg hij weer last van zijn luchtwegen maar toch uit gereden. Hij werd 47e

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X
X