shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Liam Versloot Nederland Kampioen in cat 1 !!

nk19-cyriel-4.jpg NK19-selena-3.jpg nk19-luke-2.jpg nk19-fleur-1.jpg NK19-Liam-0.jpg

Vandaag stond het NK voor de Jeugd op het programma voor onze 14 Mol jeugdrenners die zich hadden geplaatst. Een aantal kinderen hadden zich er echt op verheugd, een aantal waren wat zenuwachtig. Maar wat de uitslagen ook zouden worden, we waren al trots dat jullie er stonden en we maakte er een leuke dag van.
Het parkoers lag in dit jaar in Ameide, een prachtig dorpje in het noordoosten van de Alblasserwaard.
De vrijwilligers van de wielrenvereniging van Arckel hadden een mooie en uitdagend parkoers aangelegd, met veel bochten een dijkje en klinkers. Kortom een waardig NK parkoers, wat zware wedstrijden zou opleveren. Helaas zat het weer niet mee. Veel regen in de lagere categorieën zorgen voor veel valpartijen. Gelukkig kwamen onze Mol kanjers er allemaal ongeschonden van af en hadden we zelfs aan het eind de dag een Nederland Kampioen in ons midden !! Daarnaast nog een paar prachtige podium plekken, kortom een geslaagde dag.
Wat tenslotte leuk was dat we niet alleen de ouders, de broers, opa’s oma’s zagen maar ook clubgenootjes die dit jaar niet meereden. Ze kwamen wel hun clubgenoten aanmoedigen. Hartstikke leuk jongens, en hopelijk zijn jullie er volgend jaar ook bij !

In cat 1 stond Liam aan de start. Het begon al spannend, want de meiden van categorie 1 hadden een valpartij, terwijl de jongens dit vanachter de startlijn zagen gebeuren Dus nadat de jongens gestart waren, hadden ze bij de eerste bocht nog wat gespannen beentjes. Maar al snel reed Liam op zijn favoriete plek: op kop. Hij deed weer veel kopwerk in een groep van 5 jongens. Hij deed zijn stinkende best om deze plek te behouden. En wat deed hij dit geweldig goed!!
Gevoel in de bochten kwam terug, ondanks dat het weer lichtjes ging regenen, op naar de eind sprint. Ze waren nog met zijn 3e over, heeeel gespannen wachten we af: hoe en in welke volgorde ze door laatste bochten komen. Liam kom als eerste door de bocht en zet de sprint in. Zijn sprint was sterk en komt met voorsprong over de finish. Liam mag zich komende jaar Nederlands Kampioen noemen en lekker in Rood Wit Blauw rijden !! Gefeleiciteerd jongen !
In cat 1 meisjes 9 jaar, stond Fleur van der Glas aan de start. 22 meisjes stonden er in totaal aan de start. Fleur startte op de 3e rij en zat na de eerste ronde al in de kopgroep op de 5e plaats. Dat hield ze heel knap vol, ronde na ronde zagen we haar vervolgens op de 4e positie blijven fietsen en ze behaalde een mooie 4e plaats.
In cat 2 hadden we 1 mol-meisje aan het vertrek; Yara. Yara stond op de 3e startrij en moest dus meteen aan de bak. Ze deed erg haar best, maar kon niet bij de kopgroep aansluiten. Het schakelen vergat ze ook nog wel eens maar ze reed een prima koers, hield de bochten goed en bleef hard de dijk omhoog rijden. Yara kwam als 22e over de streep en kon daarna lekker gaan genieten van de andere koersen.
In categorie 3 stonden er vandaag maar liefst 46 jongens aan de start, waarvan 1 mol, Brett.
Brett stond op de 4e rij, werk aan de winkel dus gelijk vanuit de startvakken op de nog vochtige klinkers. Brett had een minder goede start en was erg voorzichtig in de bochten, aangezien hij in de voorgaande wedstrijden al de nodige kinderen onderuit had zien gaan. Tijdens de wedstrijd was het gelukkig droog en werd de weg geleidelijk aan droger. De eerste 3 rondjes reed Brett ongeveer halverwege het deelnemersveld in een derde groep. Op zoek naar aansluiting in de groep die iets voor hun reed. De kopgroep telde 11 jongens en was al ruim een halve minuut los van de achtervolgende groep. Brett sloot aan en schoof in de laatste ronde nog de nodige plaatsjes op. Door een paar gevallen renners in de kopgroep kwam Brett vandaag als 13e over de streep
Bij categorie 4 stonden Jesse, Liam en Luke samen met 47 andere renners aan de start. Nadat het even droog was begon het 1 minuut voor de start weer te regenen. De heren waren allemaal goed weg en gelukkig werd het ook weer droog. Er werd direct goed door gereden. Liam en Luke zaten goed voorin, Jesse klein stukje er achter. De heren hebben alles gegeven en zijn door blijven bikkelen tot het eind. In de sprint pakte Luke een mooie 9e plaats, Liam werd knap 28e en ook Jesse reed naar een goede 43e plek. Top gedaan heren!
In cat 4 bij de meiden stonden 2 mollen aan de start namelijk Maud en Selena. Selena mocht plaats nemen op de 1ste startrij en Maud vanaf rij 6. Volgens de weersvoorspelling zou het met bakken naar beneden komen rond de start maar gelukkig bleef het de gehele wedstrijd droog. Selena en Maud kwamen goed weg maar gezien het nog vochtige wegdek wat het wel oppassen omdat wegdek hier en daar nog nat was van de vorige bui. Tempo werd goed hoog gehouden waardoor het peloton in 2 stukken brak. Selena zat voorin en Maud zat in het 2de groepje erachter. Tempo voorin viel niet stil en was nokken geblazen om hier voorin te handhaven. Ook in 2de groep bleef Maud knokken en kwam als 44ste over de finish. Ondertussen werd voorin stevig geknokt om de posities voorin. Met de laatste bel wist Selena zich goed voorin te nestelen. De dijk naar beneden lag Selena p3 en wist de voor de laatste bocht op te schuiven en kwam als 2de over de finish. Knap gedaan meid

Na de pauze gingen we door met cat 5; Cyriel met 55 andere renners stonden goed gefocust aan de start . Cyriel startte vanaf de 6e startrij, maar de eerste ronde kwam hij al halverwege de groep door. De volgende rondes zat Cyriel steeds als 4e en reed wat gaten van aanvallers dicht. Zelfs kwam hij ook niet weg en hij knokte de laatste ronde goed naar voren. Het zou een spannende sprint worden, en hij kwam als 5e de bocht uit en hield die plek op de finish. Knap gedaan.
Daarna 2 jongens in cat 6; Jelle en Cedric met nog 65 renners op zoek naar podiumplekken. Beide jongens stonden halverwege de startrij en ze moesten meteen goed proberen door te schuiven . Dat lukte aardig, ze zaten na 2 ronden rond de 20e plek. Maar er waren wat vervelende valpartijen, waar ook Cedric bij betrokken was. Gelukkig kon hij door, en kreeg hij een ronde vergoeding, waardoor Cedric weer mee kon met het peloton. Jelle had het zwaar en liet zich afzakken. Uiteindelijk zagen we hem niet meer doorkomen. Hij moest helaas afstappen ivm rugproblemen. Cedric reed wel lekker door, en pakte een mooie 20e plek.
Daarna Anouk als enige meisje van de Mol in cat 6. Ze had een goede start en kon een groot aantal rondes bij de kopgroep blijven. Helaas was er net voor haar een valpartij, waardoor ze toen de aansluiting mistte. Maar gelukkig bleef ze wel overeind en on ze in haar groepje lekker doorrijden. Anouk pakte een mooie 28e plek
Tim van der Poel mocht als allerlaatste Moller van start in categorie 7. Bij de start was Tim niet goed weg maar door een valpartij moest er opnieuw gestart worden. De herstart verliep voor Tim een stuk beter. Het tempo was vanaf het begin erg hoog waardoor na 3 ronden een kopgroep ontstond van een man of 15 met daarachter Tim in het peloton. Hij kon zich goed handhaven in het peloton tot aan de laatste ronde toen zijn ketting eraf schoot en eindigde kort achter het peloton op een 50e plaats.

1 Response

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X
X