shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Tour de Lasalle, een leerzaam weekend

Het weekend van 15/16 juni stond voor de nieuwelingen meisjes Nadia en Willemijn en junior dames Desiree en Maud in het teken van de Tour de Lasalle in Den Helder.
Zaterdag begon met een tijdrit. In de stromende regen moesten de rensters zich voorbereiden en hun rit over 4,5 km rijden. Met een paar U-bochten, twee keer het duin over, een gedeelte direct langs de zee en een straffe wind een zwaar parcours.
´s Middags staat de omloop op het programma; een rondje waarbij een paar keer het hoge duin twee keer moet worden beklommen en aan de zeekant de wind schuin tegen staat.
Bij de start regent het nog een beetje, maar gelukkig wordt het nu snel droog. De meisjes en dames starten apart. Al binnen een ronde liggen beiden categorieën volledig uit elkaar, overal rijden groepjes rensters en van die groepjes moet regelmatig iemand de rol lossen.
Het geheel wordt helemaal moeilijk te volgen als een groepje nieuwelingen meisjes een paar junior dames inhaalt, terwijl de kopgroep van de je juist achterblijvers gaat inhalen.
Nadia en Willemijn zijn hiervan de eerste slachtoffers: zij worden uit koers gehaald.
Desiree zit in een mooi groepje, wat rijdt voor een 10 plaats. Ze verzet veel werk, het tempo blijft er goed in, maar dan moet Desiree het groepje toch laten gaan.
Na nog wat ronden alleen te hebben gereden besluit ze haar energie voor morgen te bewaren en staakt de strijd.
Maud daarentegen begint zwak, moet het groepje van Desiree aanvankelijk laten gaan, maar komt gedurende de koers steeds beter in haar ritme. Eén voor één haalt ze rensters is, ze peuzelt het groepje van Desiree op en rijdt naar een 8 e plaats!
Zondag is het criterium in Den Helder. Beide categorieën starten gelijktijdig, wie op een ronde achterstand komt, wordt meteen uit koers gehaald.
Ondanks diverse aanvallen – en dus forse tempoversnellingen – blijven onze rensters er prima bij, waar verschillende anderen toch moeten passen.
Willemijn maakt een kleine schuiver, maar ze stapt weer op en maakt gebruik van de ronde vergoeding. Helaas voor haar kan ze kort daarna de tempoversnellingen niet meer bijbenen en moet ruim halverwege de koers verlaten. De anderen finishen netjes in de buik van het peloton.
Een leerzaam weekend, voor zowel de rensters als de begeleiding. Het algemeen klassement werd gewonnen door ex-Mol Leonie Bos.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X