shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Liam 1e, Fleur, Selena en Cyriel 2e in Klimonium DRCdeMOL

klim2019-cat5-3.jpg klim2019-cat4-2.jpg klim2019-cat1-1.jpg klim2019-podium-cat1-0.jpg

Zaterdag 22 juni 2019. Vandaag stond het Klimomnium bij DRC De Mol op het programma voor veel van onze jeugdrenners. Een wedstrijd op het eigen parcours heeft én geeft iets extra’s. Mooi zomers weer, een hoge opkomst en fantastische prestaties van onze renners.
In categorie 1 zagen we Fleur en Liam aan de start. Fleur mocht met rugnummer 1 als eerste van start gaan bij de tijdrit. De start ging soepel maar na ongeveer 100 meter schoot ze onverwacht met haar klikkers uit de pedalen waardoor ze half rennend/zittend de pedalen weer moest vinden en het tempo opvoeren. Ze herpakte zich prima. De focus op haar gezicht was goed te zien. Als snelste finishen was haar doel. Liam was de tweede Mol-renner die van start mocht. Hij reed zoals een Nederlands Kampioen betaamd, op zijn hardst. Hij reed zichzelf naar de 1e plaats. Door deze snelle actie schoof Fleur een plaatse op en belandde op de 2e plaats. Na de tijdrit mochten ze van start voor het bergklassement. Liam en Fleur regen gezamenlijk in de kopgroep met op een derde positie de Nederlands Kampioene meisjes 8 jaar. Dit drietal bestreed elkaar voor de bergpunten. Liam pakte hier de meeste punten en Fleur moest in de Kampioene haar meerdere erkennen bij het klimmen. In de wedstrijd werd Liam knap 1e en Fleur mooi 3e. Aan het einde van de dag bij het eindklassement mocht Liam de 1e positie op het podium bestijgen en Fleur nummer 2.
Bij categorie 2 stond Yara aan de start. Vanaf de verhoging ging Yara als een speer beginnen aan haar tijdrit. De verbetenheid om het uiterste uit deze rit te halen, was af te lezen aan haar gezicht. Enorm goed gereden Yara! Ze werd 10e. Na de tijdrit zagen we Yara ook starten voor het bergklassement. Yara zagen we voortdurend in het peloton en schoof na verloop van tijd wel wat naar de achterhoede van het peloton. In de wedstrijd werd ze 11. Yara heeft met deze prestaties een zeer verdiende 10e eindnotering te pakken!
Brett en Flink gingen van start bij categorie 3. Zij reden, net als de andere renners eerst hun tijdrit. Vanaf de start zo hard mogelijk het parcours rond. Dat was het doel. Beide mannen gingen als een speer. Brett werd in de tijdrit 5e en Flink15e. Na de tijdrit gingen ze van start voor het bergklassement. Flink stond netjes vooraan, had een goede positie bemachtigd om te vertrekken. Brett zagen we wat aan de achterkant staan. Na het startsignaal ging het peloton van start. Dat Brett wat traag van start ging en moeite had met zijn klikkers deerde hem niet. Hij vocht zich netjes terug in het peloton, en meldde zich in de voorhoede. Flink reed als een flinke renner, hard en gedreven om het beste uit zichzelf te halen. Wat een genot om jullie zo te zien rijden mannen! In de wedtrijd zat Brette goed vrooin en werd 6e, Flink pakte ook hier een mooie 15e plek. Na afloop van de wedstrijd werd het eindklassement opgemaakt. Brett eindigde op een mooie 5e plek en Flink wist de 15e plek toe te eigenen. Top gedaan mannen!
Na categorie 3 zagen we de een aantal sterke renners aan de start bij categorie 4. Selena, Liam, Luke, Maud en Jesse. Wat een toppers! De tijdrit uitslag was ; Selena 1e, Luke 6e, Liam 11e,Maud 22e en Jesse 27e. Na hun in actie gezien te hebben bij de tijdrit, was er in hun wedstrijd en de strijd om het bergklassement ook veel te beleven. De ontwikkeling die deze renners doormaken is enorm te noemen. Wat een snelheid en gedrevenheid zagen we op het parcours bij de tijdrit. Met name bij de punten voor het bergklassement zagen we het strijden in het peloton voor een goede eindnotering. Luke, Selena en Liam zagen we met regelmaat voorin het peloton. Wat werd er hard gereden! Kort daarachter zagen we Jesse en Maud strijden voor een goede eindnotering. In de laatste ronde zagen we Jesse en Maud heel hard werken om bij het peloton te blijven. In de wedstrijd werd Selena 4e, Liam 5e, Luke 15e, Jesse 21e en Maud 27e. Einduitslag van categorie 4 na de tijdrit en het bergklassement: Selena 2e, Liam 7e, Luke 10e, Jesse 24e en Maud 25e. Wat een mooie wedstrijd hebben jullie er van gemaakt!

In categorie 5 waren 4 mol jongens om van te genieten ; Cyriel, Thijs, Jayden en Ivan.
Voor 2 tal boys was het de eerste keer dat ze van het startpodium vertrokken; Ivan en Jayden. Ivan is wel wat is gewend als BMX-er, en dat ging heel soepel, maar ook Jayden ging zonder problemen van start ! Alle 4 zetten een prachtige tijd neer;
Cyriel werd 3e, Ivan 15e, Thijs 17e , Jayden 19e. Daarna hun wedstrijd op eigen parkoers. Meteen vanaf de start reed er 1 renner weg, en Cyriel probeerde mee te komen. Dat lukte niet, maar dat zorgde er wel voor dat Thijs, Ivan en Jayden moesten lossen na een paar rondes. Maar zij reden wel knap door ! Op de sprint won Cyriel van het peloton en werd 2e, Thijs werd 16e, Ivan 18e en Jayden 21e. Het eindklassementen werd opgemaakt en Cyriel el 2e, Ivan 15e, Thijs 17e en Jayden 19e. Knap gereden mannen !

In cat 6 ook veel mollenmannen; Cedric, Jelle, Lukas, Tim en Julien. Tijdrit uitslagen waren veelbelovend ! Jelle 6e, Cedric 7e, Lukas 24e, Julien 33e, Tim 36e
Na lang wachten mochten ook zij van start gaan met hun wedstrijd. De eerste rondes bleef alles goed bij elkaar, na een paar rondes moest Tim de kopgroep laten gaan en ook Julien liet zich iets afzakken. Lukas, Jelle en Cedric reden alle 3 lekker mee in de kopgroep. Niemand kwam weg, maar de mollen lieten zich goed voorin zien, en knapte veel werk op ! Op de sprint pakte Cedric een knappe 3e plek en werd overall 4e, Jelle werd 10e en overall 7e, Lukas werd 20e en overall 22e, Julien werd 35e en overall 34, Tim van leening werd 36e en overall ook 36e.

Tenslotte nog Jasper Kreeft in cat 7; hij startte wel met zijn tijdrit en pakte daar een 22e plek. Helaas kon hij ivm andere verplichtingen niet wachtte tot zijn rit in lijn. Hij had dus helaas geen einduitslag.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X