shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Cyriel 1e en Jelle 2e in Giesenburg !!

giesenburg2019-3-2.jpg giesenburg2019-2-1.jpg giesenburg2019-1-0.jpg

In Giesenburg werd zaterdag , naast een amateur koers en funklasse, een wielerronde verreden met 2 jeugdcategorieën; cat 5 en 6. Een leuke wedstrijd door een schattig dorpje aan het water met veel publiek en een hele goede sfeer ! Het weer leek heerlijk, maar er kwamen wel al donkere wolken aan. Hopelijk hielden de renners het droog, want de klinkers en de bochten lagen er gevaarlijk bij. Maar liefst 5 mollen zagen we aan het vertrek. Cat 6 mocht als eerst vertrekken met daarin Jelle de Vlaam, Julien van Gool en Tim van Leening. 30 secondes daarachter kon cat 5 meteen vertrekken met Cyriel Hooghwerff en Ivan Vermeulen.

In cat 6 werd er meteen gekoerst en waren er 2 renners weg. Jelle zat hier achteraan en liet het rustig even gebeuren. Julien en Tim konden de eerste rondes ook lekker meekomen met de kopgroep. Jelle had het na een paar rondes wel bekeken en reed met nog een renner naar de koplopers toe en met zijn 4en domineerde ze de rest van de koers. Tim moest het peloton laten gaan, maar reed wel knap de zware koers uit. Ook voor Julien gingen de koplopers te hard, maar ook hij reed soepel zijn rondes af.
Ondertussen was de strijd bij cat 5 ook in volle gang. Ivan hield het netjes bij de eerste paar rondes, hij zat niet in het laatste wiel en kon zo lekker volgen. Voorin probeerde er een renner te ontsnappen, maar dat werd niet toegestaan door de Cyriel. Door deze versnelling lukte het Ivan niet meer om bij te blijven. Maar Ivan en Tim konden elkaar lekker opzoeken in de koers en samenwerken. De renners van cat 6 haalden de renners van cat 5 namelijk in en alles liep door elkaar ! De laatste rondes zat de kop van 5 en 6 bij elkaar, met daarin Jelle en Cyriel. Helaas konden deze maatjes niet even gezellig kletsen want er werd serieus gekoerst ! De laatste ronde van cat 5, ging cat 6 netjes aan de kant zodat cat 5 eerlijk konden sprinten. Als eerst zagen we Cyriel door de bocht komen en niemand kwam meer in zijn wiel. Hij pakte een knappe overwinning en was super trots. Ivan werd ook heel knap 12e vandaag. Nog even in spanning afwachten tot cat 6 die nog 5 rondes moesten. Jelle kwam de laatste bocht als 2e door, en die plek kon hij vasthouden en werd heel knap 2e ! Hij was super blij , Julien pakte een knappe 16e plek en Tim werd 17e.
En gelukkig ging het toen pas regenen ! Het podium verliep in de regen, maar de jongens bleven stralen.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X
X