shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Nieuwe jeugdleden rijden mooie uitslagen bij de Miniwegwedstrijden

mww04-3.jpg mww03-2.jpg mww02-1.jpg mww01-0.jpg

Een groot aantal nieuwe jeugdleden hebben we de afgelopen maanden mogen ontvangen bij de Mol. En heel leuk en knap, maar liefst 12 kinderen gaan meteen al starten met de Miniwegwedstrijden !! Een leuke begin om kennis te maken met de wedstrijd sport. En natuurlijk verdienen deze kanjers ook een plekje op deze site !
Fender, Jasper, Dyaro, Flink, Kylian, Toon, Irene, Jayden, Ivan, Rowan, Eri en Jesse (nieuweling) succes de komende wedstrijden ! en hieronder een verslag van afgelopen 2 wedstrijden.

Miniwegwedstrijd @ Lisse, RTV de Bollenstreek
zondag 23 juni 2019

23 juni stond op het programma de tweede miniwegwedstrijd uit een reeks van acht wedstrijden in totaal. De wedstrijd op het parcours van RTV de Bollenstreek in Lisse werd verreden onder zeer mooie omstandigheden. Tot de pauze kwamen er in categorie 2 en 3 vier Mollen in actie.
Categorie 2 In categorie 2 stonden Dyaro en Jasper aan de aan de start. De heren hadden een gunstige loting en konden starten op de eerste startrij. Het peloton ging de eerste ronde direct hard van start. Na de eerste doorkomst zat Dyaro een paar meter achter het peloton. Jasper zat in de tweede groep met renners. Tijdens het verdere verloop van de wedstrijd lukt het Dyaro net niet om aan te sluiten bij de kopgroep, maar kan wel in hetzelfde tempo volgen. Jasper probeert nog even weg te komen uit de tweede groep, maar de andere renners weten hem weer bij te halen. Dyaro fietst de wedstrijd keurig uit en komt net achter het peloton binnen op een 8e plaats. Jasper sprint in de tweede groep naar een 11e plaats.
Categorie 3 In categorie 3 staan Toon en Kylian aan de start. De heren vertrekken na de loting vanaf de tweede startrij. Bij de eerste doorkomst zit Kylian netjes in het peloton. Voor Toon gaat het peloton te hard en hij gaat op eigen tempo verder. Kylian laat een sterke wedstrijd zien en weet zelfs zijn stempel op de wedstrijd te drukken door een groot aantal keer als eerste door te komen. In de laatste ronde kan Kylian het tempo niet vasthouden en komt uiteindelijk als 6e over de streep. Knap gereden. Ook Toon weet de wedstrijd op uit te rijden en komt als 9e over de streep.

Categorie 5.Ivan en Jayden hadden er zin en wat maakte ze er een mooie koers van, beide zaten de gehele koers in het peloton en door goed samen te overleggen en samen te werken hebben ze de meeste rondes ook voorop gereden. In de 6e ronde hebben ze zelfs samen een poging ondernomen om te ontsnappen uit het peloton maar dat lukte maar heel kort. In het laatste stuk de heuvel op liet Jayden zijn derailleur hem in de steek en kon hij niet mee in de eindsprint, hij werd 9e, Ivan kon goed mee komen de heuvel op en kwam in de sprint net10 cm te kort voor de 5e plek. Goed gereden jongens!!

Miniwegwedstrijd @ Avanti, Alphen aan de Rijn
Zondag 7 juni 2019

Categorie 2
Het was even spannend of Jasper kon starten in zijn Mol tenue, maar gelukkig arriveerde zijn shirt op tijd. Dyaro mocht starten op de eerste rij. Jasper startte daar achter op de 2de rij. Beide jongens kwamen goed weg en reden met de groep mee. Langzaam viel de grote groep uit een. Dyaro reed rustig mee en kon de eerste 2 rondjes meekomen tot een 8ste plaats. Jasper hield netjes zijn eigen tempo vast en reed wat meer van achteren lekker door. Dyaro maakte gebruik van het lange stuk wind mee en wist zich steeds wat meer naar voren te rijden tot hij bij het kopgroepje reed. Hij kreeg de smaak te pakken en probeerde in de 4de ronde van de groep weg te rijden. De voorsprong die hij had gemaakt raakte hij in de laatste rond kwijt. Sprinten voor de finish en alsnog een 4de plaats behaald. Jasper bleef proberen om aan te haken bij de andere renners. Ondanks de harde tegenwind reed Jasper met de nodige aanmoedigingen keurig door en kwam zonder problemen over de eindstreep.

Categorie 3
Voor de start eerst nog even stress bij Irene. Irene had tijdens het inrijden een steentje in haar voorband gereden waardoor haar band leeg liep. Snel een andere binnenband erin en klaar voor de tweede wedstrijd. Ook Kilian had nog pech voor de start, zijn ketting was van het voorblad gelopen en wilde niet meer op het grote blad. Na het startschot was iedereen goed weg. Kilian ging op standje koffiemolen gelijk met de kopgroep weg, gelukkig kon hij weer schakelen naar het buitenblad. Irene had moeite om de kopgroep bij te houden en zakte terug naar plaats 14. In haar eigen tempo vecht ze haar weg terug naar de volgende renner. Met ze tweeën bleven ze goed samenwerken en konden ze nog een renner pakken. In de kopgroep met Kilian ging het er hard aan toe. Drie man reden weg uit de kopgroep. Kilian, met een ander, gingen in de achtervolging, en met succes! Met ze vijven blijven ze iedereen voor. Kilian bleef netjes uit de wind in vijfde positie rijden. Alleen in de laatste ronde lieten ze Kilian op kop rijden om in de sprint over hem heen te gaan. Hij wist toch nog een mooie 4e plaats te behalen. In het groepje van Irene waren de jongens in de laatste ronde te sterk voor haar en reden weg. Irene haalde tevreden de 12e positie.

Categorie 5
Jayden en Ivan gingen gelijk mooi van start. Ze zaten lekker in het peloton. In ronde 5 probeerde Ivan weg te rijden en kreeg aansluiting van 2 rijders en daarna werden ze weer terug gehaald. In ronde 8 helaas een valpartij. Waarin onder andere Ivan en Jayden betrokken waren. Jayden kon gelukkig na een ronde weer aansluiten. Ivan moest met de EHBO mee. Jayden finishte uiteindelijk knap als 7e. Ivan gaat een nieuwe helm kopen.

Categorie 6
Rowan had een super start en heeft de 1e 11 rondjes met het peloton mee weten te fietsen. (Daar waar hij vorig jaar na 1 rondje al moest afhaken) Helaas moest hij afhaken na het 11e rondje en heeft hij nog 5 rondes in z’n eentje gefietst met een straffe tegenwind. Wij zijn dan ook enorm trots om te zien hoe hij gegroeid is het afgelopen jaar. Rowan krijgt er steeds meer zin in en gaat ervoor om een volle race mee te kunnen fietsen met het peloton.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X
X