shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Ivan wordt 3e in MWW Ahoy

miniweg-ahoy.jpg

Minwegwedstrijden @ rwc Ahoy
zaterdag 12 juli 2019

Als eersten waren de helden van categorie 1 aan de beurt. Eerst een zorgvuldige materiaalcontrole door de mensen RWC Ahoy, en warempel de fiets van onze mol Fender kwam daar zonder kleerscheuren doorheen. Fender dolblij want bij zijn vorige en tevens eerste wedstrijd waren er wat opmerkingen over het verzet, maar met zijn gloednieuwe, glanzende cassette voorzien van de juiste hoeveelheid tandjes is dat allemaal opgelost en verleden tijd. En jawel, de mannen en vrouwen van categorie 1 mochten zich gaan opstellen. Maar liefst 18 renners! Na een korte maar vermakelijke loting kwam Fender op de derde rij terecht. En hup, daar gingen ze, de sportievelingen. Al direct in de eerste bocht verdwenen er een aantal groepjes in de ontsnapping. Die hebben we nooit meer gezien, althans Fender niet meer. Dankzij het overzichtelijke parcours kon het toegestroomde publiek prima meegenieten en de voltrekking van een ware strijd in de kleine groepjes op de voet volgen. Er was namelijk nogal een enorm verschil in snelheid tussen de renners, dus steeds groter en groter wordende gaten die op een gegeven moment echt niet meer te dichten waren. Maar dat alles mocht de pret niet drukken. Na drie rondjes klonk daar alweer de bel voor de laatste ronde. Onze Fender eindigde uiteindelijk ergens in het midden, zo rond plekje 10 waarschijnlijk — met de welgemeende excuses van de schrijver van dit stukje, die best een cursusje renners tellen kan gebruiken. Nog even wachten op de laatste renners, die elk met een verdiend applausje de finishlijn passeerden. En daarna nogmaals een daverend applaus bij de huldiging voor de helden en heldinnen die het podium mochten betreden! Het was een schitterende ochtend in Rotterdam.

In cat 2 stonden 2 renners aan de start; Jasper van Oort en Dyaro de Vroomen, beide reden een prima wedstrijd en Dyaro streed zelfs mee voor de bekers, maar hij werd helaas net 6e. Jasper werd 20e.

In cat 3, 3 renners ; Irene, Toon en Kylian. Ook zij redne netjes hun koers en Kylian reed net als zijn broer een knappe 6e plek, maar net geen beker. Toon werd 15e en Irene 19e

Vandaag in categorie 5 was Ivan alleen. Jayden was dit keer er niet bij vanwege deelname aan een koppeltijdrit met zijn vader in Abbenbroek.
Het begon een beetje miezerig met het inrijden. 13 rondjes in totaal stonden er op. Vanaf de start gelukkig droog. Ivan had een mooie starpositie geloot bij de eerste 6 vooraan. Om beurten probeerde de rijders het elkaar moeilijk te maken. Ivan had nog zichtbaar schrik in de benen door de valpartij van vorige week. Hierdoor reedt hij veel in de wind. Vanaf de elfde ronde ontstond er een lint en wist Ivan op een goeie positie zich goed verdedigen. Bij de massa sprint kwam hij mooi als derde over de finish. Dit keer geen jodium maar podium voor Ivan!

In cat 6 stond alleen Rowan aan de start. Hij reed alle rondjes heel constant en finishte als 14e

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X
X