shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda mist podium in La Course

Lucinda Brand heeft de vorm die ze in de Giro Rosa etaleerde ook in de eendaagse Touretappe voor vrouwen, La Course, getoond. De vrouwen kregen in Pau het parcours van de mannen tijdrit voorgeschoteld en moesten deze omloop 5 x afleggen.

Tijdens een enerverende wedstrijd over een geaccidenteerd circuit wist Lucinda de aanvallen van Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen goed te pareren, om in de voorlaatste omloop zelf in de aanval te gaan in een kopgroep met Cecilie Ludwig, Ashleigh Moolman, Soraya Paladin en Amanda Spratt. De kopgroep werd met ingaan van de laatste omloop ingelopen, waarbij Amanda Spratt solo uit de greep van de achtervolgers bleef, hierbij gesteund door haar kopvrouw Annemiek van Vleuten, die bij de 30 achtervolgers het tempo trachtte de drukken.

Een spannende finale volgde, waarbij vooral de vrouwen van CCC, maar ook team Sunweb veel werk verrichten om het gat op Spratt te dichten. Dit lukte in de laatste kilometer, waar een klimmetje met een stijgingspercentage van 17% een kolfje naar de hand was van Marianne Vos. Op gepaste afstand veroverde Lucinda’s ploeggenote Leah Kirchmann de tweede plaats met in haar wiel Cecilie Ludwig.

Lucinda greep nipt naast het podium, maar kon dik tevreden zijn met haar vierde plaats.

Uitslag La Course 2019

1. Marianne Vos

2. Leah Kirchmann +0.03

3. Cecilie Ludwig “

4. Lucinda Brand +0.04

5. Ashleigh Moolman +0.06

6. Elisa Longo Borghini “

7. Annemiek van Vleuten +0.07

8. Soraya Paladin “

9. Ane Santesteban

10. Anna van der Breggen