shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Liam 1e in NIjverdal

nijverdal2-1.jpg nijverdal1-0.jpg

Vandaag was er een mooie koers in Nijverdal op het NK parkoers van 2020. Helaas niet echt in de buurt, maar wel een goed moment om even het parkoers te zien. In een prachtige villa wijk werd de zware wedstrijd gereden, met een hele lange klim erin.

In cat 1 2 mollen; Fleur en Liam. Met loten van de start plekken hadden ze geen geluk vandaag, allebei op de laatste rij starten. Tijdens 1e doorkomst zat Liam al in de kopgroep van ongeveer 7, samen met Fleur. De Laatste ronden gingen ze met 5 renners aan kop, fleur volgde deze groep op kleine afstand en trapte hard door, maar had het zwaar. Liam had de aanwijzingen van coach Timmer goed onthouden en deed kopwerk niet alleen en nam ook zijn “rust” moment in’t wiel van andere. Bij doorkomst laatste bocht lag een andere op kop en ging direct zijn sprint inzetten, Liam reageerde snel en volgde en ging er op juiste moment over heen en pakte de winst. Weer een beker erbij, en de fles champagne ipv bloemen vond hij ook erg leuk. Fleur zagen we ook op het podium verschijnen, zij werd 7e maar 3e meisje, dus ook naar huis met een mooie prijs!

In categorie 3 stond Brett vandaag aan de start, samen met 18 andere renners. Cat 3 reed hetzelfde rondje als categorie 1 en 2 (kleine rondje), maar Brett had tijdens het inrijden ook het grote rondje verkend omdat hij volgend jaar hoopt in categorie 4 aan het NK te mogen deelnemen.
Brett had vandaag een matige start want zijn schoenplaatje zat klem aan de verkeerde kant van het pedaal. Hij had zichzelf snel bevrijd om vervolgens goed in te klikken en snel aan te sluiten bij het peloton.
Doorkomst ronde 1 was wat traag met een compleet peloton en Brett besloot vanuit achteren via de binnenkant van het parcours de eerste aanval in te zetten.
Brett zijn aanvalslust werd snel opgevolgd door een bevriende renner van Westland Wil Vooruit, die solo een aantal rondes voor het uitgedunde peloton bleef. Dit hield hij niet de hele race vol en uiteindelijk zou een 8 koppige kopgroep gaan sprinten om de prijzen. Daarin werd Brett knap 6e in deze sprint! Goed gereden

Verslag Luke Chow cat 4 ; “De wedstrijd ging erg hard en omdat we met veel mensen waren werd veel afgesneden waardoor het een hectische wedstrijd werd groetjes Luke”
Hij had als laatste geloot maar zat bij de 1e bocht al bij de voorste. Continue voorin gereden. In ronde 3 nog even met 2 anderen weg gereden. Uiteindelijk toch sprint met grote groep.
Op de klim kwam hij door het gedrang in het gras en moest hij helemaal van achter de groep terugkomen. Uiteindelijk nog wel meegesprint maar teveel kracht verspeeld om mee te doen. Hij werd 15e

Na de pauze zagen we Cyriel in cat 5. Hij is niet zo gek op klimmen zei hij voor de start, maar dat zagen we niet in de wedstrijd. Hij kon lekker meekomen en al snel werd het peloton uitgedund naar 12 man. Hij probeerde nog weg te komen, maar dat lieten ze niet toe. De laatste ronde kwam hij goed uit de laatste bocht en pakte p de sprint een mooie 7e plek en was super tevreden “”het klimmen ging eigenlijk best goed”’ was zijn commentaar

Tenslotte nog Cedric en Jelle in cat 6. Beide jongens waren goed onderweg in de zware klimkoers en konden lang bij de kopgroep blijven. Na een ronde of 10 sprongen er wat renners weg, Cedric zat in het peloton hierachter. Jelle zat wat verder achterin en kon niet aansluiten. Die plek hielden ze allebei goed vol, Cedric werd 18e en Jelle 24e.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.