shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Eri en Ivan 4e tijdens MWW Rijswijk en GoudaRijswijk 21 september
Om 15.00 uur stond Eri Zirkzee uit categorie 7 met 4 concurrenten aan de start bij De Spartaan in Rijswijk. 18 rondes te gaan van 1,45 km.
De renners bleven de eerste 6 rondes bij elkaar, maar in de 7e ronde werd er gedemarreerd en dit hielden Eri en een renner van Delta niet bij, waardoor er 2 groepjes ontstonden.
Met nog 11 rondes te gaan waren er nog voldoende kansen voor de hergroepering. Op het laatste en grootste deel van de ronde was de wind fel tegen. Dat was in het voordeel van de kopgroep die met 3 renners elkaar konden afwisselen.
De rest van de wedstrijd liepen de koplopers steeds verder uit op de achtervolgende groep en bij ronde 15 was de uitloop 2.25 minuten. Met nog 2 rondes te gaan werd het groepje Eri ingehaald door de kopgroep. De jury besloot dat de achtervolgers mee mochten sprinten met de kopgroep en dus de laatste ronde mochten skippen.
 Zo werd het voor Erik een nek-aan-nek-race voor de 4e of de 5e plaats…. spannend tot het eind.
Eri won de sprint en veroverde daarmee de vierde plaats.
Leuke wedstrijd op deze zonnige zaterdag.

MWW zaterdag 28 september  GRTC Excelsior Gouda
Het is vandaag zover de laatste MWW van 2019 en als het goed is de laatste MWW voor alle nieuwe rijders. In categorie 5 staan Jayden en Ivan aan de start met opvallend veel renners. Dit is te verklaren omdat vandaag iedereen in aanmerking komt voor een beker. Het is hondenweer en sinds de materiaal controle regent het pijpenstelen. Er is geen ontkomen aan, de rijders krijgen een zware rit voor de kiezen. Het gaat af en toe flink hard en na een paar ronden wapperen de eerste rijders er achteraan het peloton af. Na een paar ronden heeft ook Jayden het zwaar en moet met een paar man een gaatje goedmaken. Het lukt Jayden om terug te komen en na een achterstand van enkele honderden meters is dit bijzonder sterk! Helaas kost dit richting de finale te veel energie waardoor Jayden niet meer vooraan mee kan sprinten. Ivan heeft op de sprint gewacht en zit in de laatste bocht in 5e positie. Jammer genoeg is hij vergeten te schakelen en kan hierdoor niet voluit sprinten, wel weet hij keurig 4e te worden.
De mollen van categorie 5 kunnen terug kijken op mooie wedstijden en hebben veel geleerd voor het nieuwe seizoen. Volgend jaar KNWU mee fietsen en hopen mee te kunnen met de rijders die al langer fietsen. Succes iedereen volgend jaar.

 

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.