shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Ivan 2e in Maassluis

mmw-maassluis01.jpg

Mini wegwedsttrijden drc de Mol
zondag 15 september 2019
Coureur @ Maassluis

Categorie 2
In categorie 2 stonden Jasper en Dyaro aan de start. Geen loting deze keer dus starten waarop je aankwam. Voor de Mollen geen probleem, zij waren al op tijd door de fietscontrole en konden vooraan starten. Direct bij de start werd er hard weg gereden en flink tempo gemaakt. Dyaro en Jasper moesten hard werken om mee te kunnen komen. Dyaro kwam na de eerste ronde als 4de mee gereden in de kopgroep, Jasper volgde met een grote lach net achter de kopgroep. De jongens reden lekker mee tussen de andere renners. Dyaro wist 4 rondjes goed in de kopgroep te blijven. Het vijfde rondje werd dit lastiger en kwam hij in het staartje terecht. Jasper reed op eigen tempo lekker door en ging bij elke aanmoediging van het publiek iets harder rijder. In de laatste ronde gaven beide Mollen alles wat ze hadden. Dyaro kon op het laatste rechte stuk met de laatste energie in de sprint nog 3 renners inhalen en kwam als 10de over de finish. Jasper volgde wat later, zoals altijd, met een lach. Super gereden deze Mollen uit categorie 2!

Categorie 3
In categorie 3 stonden in een zonnig Maassluis Kylian, Irene, Toon en Flink aan de start. Meteen vanuit de start werd er door de wat sterkere jongens vol doorgetrokken. Het was alle hens aan dek voor de Mollen; een groepje met Flink en Kylian kon in de loop van de eerste ronde nog net aansluiten bij de koplopers, maar daarachter vielen de nodige slachtoffers. Toon en Irene moesten, evenals een handvol andere rennertjes, de rest van de koers op eigen tempo uitrijden. Dat dat in je eentje met je neus in de wind een stuk zwaarder is dan in de luwte van de groep was goed te zien in het verschil in snelheid, maar Toon en Irene hielden het goed vol en lieten hun hoofd niet hangen. Goede gedaan! In de kopgroep van negen hadden Kylian en Flink het niet al te zwaar, ze reden netjes in het wiel en schoven mooi mee naar voren als er aangevallen werd. In de finale wist er een rennertje van de Pedaalridders te ontsnappen, daarachter werd gesprint voor plek 2. Kylian zat net achter een breukje en werd 6e Flink zat deze keer goed in positie en mocht met een 4e plek eindelijk zijn felbegeerde medaille ophalen. Goed gereden, Mollen!

Categorie 5
Bij categorie 5 stonden 2 mollen aan de start, waarvan 1 met zeer veel pech. Jayden de Jong had bij aankomst een klapband en vader Martijn liep zich in het zweet om Jayden op tijd aan de start te krijgen. Maar het is gelukt om de band te wisselen en op tijd bij de start te komen. Jayden fietste voor de materiaal controle een klein stukje door het gras en plots hoorden we lucht ontsnappen, lek! Nog verwoede pogingen om een band te regelen, maar zonder succes. Jayden kon wel starten maar na 1 ronde moest hij opgeven omdat hij op de velg aan het rijden was. Ivan is de tweede mol en had meer geluk. Hij kon zich achter in het peloton goed verschuilen en wist goed mee te komen. Bij het ingaan van de laatste ronde zat hij nog in het laatste wiel om als tweede over de finish te komen. Hij is blij met het resultaat en kijkt uit naar de volgende wedstrijd, die door het Molkamp in Gouda zal zijn.

Categorie 6
Helaas heeft Rowan de wedstrijd categorie 6 niet kunnen uitrijden omdat hij nog pijn in zijn knieën heeft. Inmiddels bij de huisarts geweest en de achterkant van zijn knieschijf is geïrriteerd… komt vaker voor op deze leeftijd, door het snelle groeien. Even twee weken niet fietsen dan aankijken… ze had het over 2 maanden rustig aan.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.