shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda Brand pakt wereldtitel in Mixed Relay!

Lucinda Brand is het wereldkampioenschap wegwielrennen in Yorkshire op een fantastische manier begonnen. In de Mixed Relay werd het Nederlandse Team bestaande uit Bauke Mollema, Jos van Emden, Koen Bouwman, Amy Pieters, Riejanne Markus en Lucinda wereldkampioen op dit nieuwe onderdeel. Hoewel het Team NL bij voorbaat als grote kanshebber was bestempeld, was het binnenhalen van de titel geen gelopen zaak! Grootse belager was Duitsland, die in “der Panzerwagen”, Tony Martin en oud wereldkampioene tijdrijden Lisa Brennauer ervaren pionnen bezat voor een sterk eindresultaat. Verrassend wisten de startende Nederlandse mannen het circuit van 14 kilometer met een voorsprong van 20 seconden op hun Duitse rivalen af te sluiten. In de daarop volgende ronde wisten onze vrouwen niet alleen de voorsprong te consolideren, maar zelfs nog met 3 seconden uit te breiden. Het brons werd verrassend veroverd door thuisland Engeland, dat de met pech kampende Italiaanse formatie met onder meer Elia Viviani en Elisa Longo Borghini nipt van zich af wist te houden.

Wereldkampioen!


De uitslag:
1 The Netherlands 0:38:28
2 Germany 0:00:23
3 Great Britain 0:00:51
4 Italy 0:00:56
5 France 0:01:23
6 Switzerland 0:01:27
7 Slovenia 0:01:57
8 Denmark 0:02:04
9 Belgium 0:02:33
10 Spain 0:02:43

De vreugde
Het besef

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.