shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda Brand pakt punten in WB veldrijden

Lucinda tijdens haar achtervolging in Tàbor

Lucinda Brand is het afgelopen weekend afgereisd naar het Tsjechische Tàbor voor haar eerste wereldbekerwedstrijd van dit veldritseizoen. Doordat Lucinda vanwege haar wegverplichtingen de eerste drie ritten van deze worldcup moest missen, was onze Molrenster, in de vorig jaar door haar gewonnen veldrit,  gedoemd om in de achterhoede te starten. Dit leverde meteen een lange achtervolging op achter de razendsnel gestarte landgenoten Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst en Yara Kastelijn.

Nadat Lucinda de nodige achterblijvers was gepasseerd en in de derde ronde nog extra tijd verloor door een val, keek de voor Telenet-Baloise Lions uitkomende Rotterdamse tegen een achterstand van bijna een minuut aan. Vervolgens kwam Lucinda, zoals wel vaker pas echt op stoom! De achterstand op de koplopers slonk zienderogen, maar de wedstrijd duurde net niet lang genoeg om een podiumplaats te veroveren. Vooraan hadden Worst en Alvarado zich ontdaan van Europees kampioene Yara Kastelijn. Waarna Annemarie Worst in de finale de zege naar zich toetrok, door Alvarado in de laatste honderden meters van zich af te schudden.

Lucinda eindigde op vierde plaats en was daarmee dik tevreden, temeer, omdat de marge met de wereldtop ondanks de ongunstige startpositie beperkt bleef en er belangrijke punten werden behaald.

foto’s Fred Brand

Uitslag:

1. Annemarie Worst (Ned), 44:45

2. Ceylin Alvarado (Ned), 00:10

3. Yara Kastelijn (Ned), 00:20

4. Lucinda Brand (Ned), 00:23

5. Alice Maria Arzuffi (Ita), 01:20

6. Sanne Cant (Bel), 01:28

7. Anna Kay (Gbr), 01:29

8. Kaitlin Keough (USA), 01:41

9. Puck Pieterse (Ned), 01:59

10. Shirin van Anrooij (Ned),  02:01

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.