shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Liam 4e in categorie 2 bij Swift in Leiden

Afgelopen zondag was een mooi dag om te gaan fietsen. Dit keer werd de wedstrijd gehouden in Leiden bij de club die zijn 100 jarig bestaan vierde dit weekend; Swift. Een mooi parcours met veel hoogte verschillen balkjes, trap, schuine kanten kortom alles was aanwezig. Onder genot van een lekker zonnetje mochten de renners plaatsnemen.
Liam mocht starten in categorie 2 met een mooi, maar lang parkoers voor de boeg, had hij een prima start. Al snel ontstond er een kopgroep, waar hij bij de eerste 3 zat.
Hij was nog niet helemaal opgeknapt van een griepje en dat merkte hij met name op de heuveltjes. Tot 2 keer toe pakte hij de bocht te ruim en kon daardoor de derde plek niet behouden.
Maar toch een mooie vierde plek!
Daarna de beurt aan Yara en Dyaro in cat 3. Voor Dyaro was het niet alleen zijn verjaardag, reed ook zijn 2e knwu wedstrijd. Helaas was hij niet helemaal fit, maar wilde toch graag gaan fietsen. Bij de start kwam hij niet goed weg en ging als 1 na laatste het parcours op. Er verdween direct een grote groep naar voren, Dyaro probeerde dit tempo bij te houden, maar al snel moest hij zich wat laten terug zakken. Dyaro en een andere renner reden samen op. Dyaro had zijn zinnen er op gezet om hem voor te blijven, in het laatste rondje kon hij dan toch nog een stukje wegrijden. Als 10e over de streep uiteindelijk, meer zat er niet in vandaag. Yara had een prima start en zat lekker in de race. Ze vond het een leuk rondje en had er veel zin in. Helaas viel ze op de overgang bos naar asfalt en heeft nog 3/4 rondje door gereden maar kon daarna niet verder. Ze is op haar duim gevallen en d’r schouder is beurs en kon niet meer schakelen van de pijn in d’r hand en schouder. Helaas een DNF voor Yara.
Vandaag stonden er twee molletjes aan de start bij categorie 4, namelijk Irene en Brett. Brett had gunstig geloot en stond op de voorste rij, Irene kort daar achter. Voor Irene was het ook pas haar 2e KNWU wedstrijd, maar ze had er zin in.
Brett had een goede start en ging als 3e het veld in. Het was een lange en zware ronde met heel wat pittige klimmetjes erin. Irene had de ronde niet helemaal verkend, dus haar eerste ronde was vooral verkennen en afwachten wat er allemaal op haar pad kwam.
Na de eerste doorkomst lagen er 5 renners voorop, Brett zat er nog knap bij op een 5e plek. In de daarop volgende 4 rondes werd het gaatje groter op de eerste 4 in de wedstrijd maar kon Brett tevreden terugkijken op een goede wedstrijd met een 5e plaats overall, en als 4e jongen greep Brett net naast de prijzen.
Irene reed een constante wedstrijd en eindigde als 11e en 5e meisje, knap gedaan
In cat 5 stonden in leiden 3 mollen aan de start Luke, Maud en Selena. Luke 1e rij met daar achter Maud en rij achter Selena. Luke had een super start en kwam als 1e het veld in. Maud en Selena waren goed weg en draaide niet ver daarachter het veld in. De 1e ronde had Luke op schuine kant kleine schuivertje waarbij zijn achterrem los schoot. Na een snelle reparatie kon hij zijn weg vervolgen. Selena zat er niet ver achter en maakte ook kleine schuiver omdat ze hiervoor moest remmen. Maud reed lekker door en wist uit de problemen te blijven en kwam als 21e over de finish te komen. Ondertussen begon Luke aan een knappe inhaalrace en kwam toch als 5e over de finish. Selena reed naar de 6e plek maar maakte het toch nog spannend door een kleine val maar wist in de sprint de positie te houden.
Tenslotte zagen we Cyriel in cat 6. Hij lootte achteraan en haalde de 1e ronde de meeste renners al in en lag al snel op plek 5. Hij deed de technische stukjes heel netjes, en hield het goed vol. Hij maakte geen foutjes en kon zich op die plek goed handhaven. De laatste ronde moest hij nog 1 renners voor laten gaan en werd netjes 6e.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.