shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda schittert in modderpoel van Namen

Lucinda Brand heeft dit weekend de worldcup-veldrit op de Citadel van Namen op haar naam geschreven. Het altijd zware parcours was door het slechte weer nog zwaarder geworden dan vorige edities. Lucinda die slecht uit de startblokken kwam, herstelde zich al snel in de eerste ronde en sloot al spoedig aan bij haar ontsnapte landgenoten Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst. De Molrenster die ook de vorige uitgave van de Citadelcross zegevierend afsloot, voelde zich prima thuis op het modderige parcours. Mede dankzij een uitgebreide parcoursverkenning met ploegbaas Sven Nys liet Lucinda zien, dat zij uitstekend uit de voeten kon op loodzware omloop.

Lucinda pakt de volle buit

Annemarie Worst werd als eerste de dupe van Lucinda’s dadendrang en moest Alvarado en Brand laten wegrijden. Toen Lucinda even later na een slipper van Alvarado alleen op kop kwam, was er geen houden meer aan. Zelfs een val van Lucinda in de slotronde bracht haar zege niet in gevaar. De eerste wereldbekerzege van dit seizoen was een feit en werd op uitbundige wijze gevierd.

oppermachtig in Namen

Bij de junioren startte Molrenner Lucas Janssen in zijn eerste wereldbekerwedstrijd voor de nationale selectie. Lucas verweerde zich sterk en reed vanaf een slechte startplaats naar een zeer verdienstelijke 18e plaats.

Lucinda met ploeggenoot Toon Aerts had voor de start al vertrouwen in een goede afloop

De vrouwen top 10 in Namen:

1. Lucinda Brand (Ned), 2. Ceylin Alvarado (Ned), 3. Annemarie Worst (Ned), 4. Evie Richards (Gbr), 5. Katerina Nash (Tsj), 6. Clara Honsinger (USA), 7. Katherine Compton (USA), 8. Rebecca Fahringer (USA), 9. Marianne Vos (Ned), 10. Maghalie Rochette (Can)

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.