shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Bronzen Mol voor Giancarlo Brand

Jaren vliegen voorbij! Mol-lid Giancarlo Brand werd deze kerst onderscheiden met de “Bronzen Mol”. In 1994 werd Giancarlo als 8 jarige jeugdrenner op de ledenlijst van DRC “de Mol” bijgeschreven. Giancarlo beleefde als jeugdrenner prachtige jaren bij de club waar zijn opa Joop jarenlang de scepter zwaaide als voorzitter en waarbij zijn vader Fred tot op de dag van vandaag nog altijd van het dagelijks bestuur deel uitmaakt.

De “Bronzen Mol” prijkt trots op de borst

Na de jeugdperiode onder de veilige hoede van Geesje Brokking volgde de nieuwelingen- en juniorenperiode onder de gedreven leiding van de helaas veel te vroeg van ons heengegane Rinus van der Ouderaa. Met renners als Yondi Schmidt, Alessandro Pangrazzi, Randy Sint Nicolaas en Jeroen Bijnagte, vormde “de Mol” een sterke selectie, waarbij verschillende podiumplaatsen werden veroverd. Zo zegevierde Giancarlo onder andere in de Ronde van Abbenbroek.

Als belofte onder leiding van ploegleider Raymond van der Vlies werden meteen veelbelovende resultaten geboekt, totdat een gruwelijke valpartij in de eindsprint van de Ster van Moerdijk roet in het eten gooide. Giancarlo raakte zwaar gewond en een lange weg van herstel volgde. Hoewel er daarna nog wel enige wedstrijden werden betwist, koos Giancarlo er uiteindelijk voor, om de wedstrijdsport voor zichzelf te beëindigen.

Giancarlo als belofte in de Ronde van Gerwen

De liefde voor de wielersport bleef echter bestaan, mede omdat ook zus Lucinda flink aan de weg timmerde. Nadat Giancarlo zich met zijn geliefde Marieke in Drenthe vestigde, vond hij emplooi bij racespecialist “Fietsen & Koffie”, waarna hij zich steeds verder specialiseerde in het vak van mecanicien. Een droom werd vervuld, toen Giancarlo als mecanicien werd gecontracteerd door “Team Sunweb”, waarbij eveneens zijn zus Lucinda onder contract stond. Na een korte onderbreking staat Giancarlo momenteel op de loonlijst van onze nationale trots “Team Jumbo-Visma” en ondersteunt hij in de winter zijn zus Lucinda als materiaalverzorger in het veldritseizoen.

Giancarlo voor de camera als materiaalverzorger van zijn zus Lucinda

Hoewel woonachtig in Assen, is Giancarlo zijn “ouwe cluppie” altijd trouw gebleven, hetgeen uiteindelijk werd bekroond met de uitreiking van de “Bronzen Mol” door vader Fred.

Mol-lid Giancarlo Brand als mecanicien van Jumbo Visma

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.