shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Vreugde en teleurstelling voor Lucinda Brand

De kerstweek kende voor Lucinda Brand een dag vol glorie met winst in de Telenet UCI Cyclo-cross World Cup te Heusden-Zolder en een dag met teleurstelling door een vroege uitschakeling na een valpartij in de Azencross DVV Trofee te Loenhout.

De wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder werd bij de vrouwen gedomineerd door de Nederlandse rensters. Lange tijd moest Lucinda haar landgenoten Marianne Vos, Annemarie Worst, Ceylin del Carmen  Alvarado en Inge van der Heijden naast zich dulden aan de kop van de veldrit. Hoewel Lucinda en Marianne Vos verschillende keren trachten het veld uit elkaar te trekken, zagen zij hun medevluchters telkens weer aansluiten. Een tactisch spelletje volgde, totdat Lucinda in de laatste ronde toch weer het tempo opvoerde en een adembenemende strijd aanging met haar naaste belagers Vos en Alvarado. Vooral de strijd tussen Marianne Vos en onze Molrenster was er één om van te smullen. Vos en Brand sprintten schouder aan schouder naar de laatste lastige afdaling in het parcours en op het moment dat Vos dacht deze strijd in haar voordeel te hebben beslist, dook Lucinda alsnog onderdoor, om vervolgens de kop niet meer af te staan! De moegestreden Vos werd vervolgens nog door Alvarado en Worst van het podium afgehouden. Lucinda op haar beurt wist in de laatste rechte lijn de enige opponente die haar wiel nog wist te houden, Ceylin del Carmen  Alvarado, overtuigend naar de tweede plaats te verwijzen.

Wereldbeker veldrijden 2019-2020

Uitslag manche 6: Zolder

 1. Lucinda Brand (Telenet-Baloise)
 2. Ceylin Alvarado (Corendon-Circus)
 3. Annemarie Worst (777)
 4. Marianne Vos (CCC-Liv)
 5. Inge van der Heijden (CCC-Liv)
 6. Sanne Cant (IKO-Crelan)
 7. Eva Lechner (Creafin-Fristads)
 8. Shirin van Anrooij (Team 185)
 9. Yara Kastelijn (777)
 10. Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen-Bingoal)

De cross om de DVV trofee in Loenhout werd door Lucinda met vertrouwen tegemoet gezien. In de vorig jaar gewonnen Azencross  vond Lucinda helaas al snel haar Waterloo. Tijdens het gedrang in de eerste stroken van het veld, kwam een renster naast haar in een verkeerd spoor ten val en Lucinda dook er vol overheen. Een pijnlijke knie en een openstaande wond dwongen Lucinda om de strijd te staken. Uiteindelijk bleek de schade nog mee te vallen. De opgezwollen knie werd met ijs behandeld en de wond werd spoedig gehecht, zodat Lucinda normaal gesproken op 1 januari in de GP Sven Nys 2020 in Baal, de wedstrijd van haar teammanager, aan de startlijn staat.

DVV Verzekeringen Trofee 2019-2020

Uitslag manche 5: Loenhout

 1. Ceylin Alvarado (Corendon-Circus)
 2. Sanne Cant (IKO-Crelan) op 1m44s
 3. Annemarie Worst (777) op 1m47s
 4. Katie Compton (Trek) op 1m52s
 5. Alice Maria Arzuffi (777) io 2m25s
 6. Eva Lechner (Creafin-Fristads) op 2m29s
 7. Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 2m49s
 8. Ruby West op 2m53s
 9. Yara Kastelijn (777) op 2m54s
 10. Rebecca Fahringer (Trek) op 2m55s

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.