shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucas en Lucinda op podium in GP Sven Nys

Het wielerseizoen 2020 is voor Molrenners Lucas Janssen en Lucinda Brand op nieuwjaarsdag succesvol gestart.

Lucas strijdt met Ward Huybs om de tweede plaats.

Junior Lucas Janssen, in het veld uitkomend voor het Apb Cx Development Team, beet  ’s morgens het spits af met een knappe prestatie. Lucas startte vanaf de derde startrij, maar wist zich snel aan de kop van de wedstrijd te nestelen. In de tweede ronde nam hij zelfs even gedurfd de leiding in de wedstrijd! Al snel werd hij door de favoriete thuisrijder Thibau Nys tot de orde geroepen, die een halve tour later Lucas van zich afschudde, om gedecideerd naar de zege van de naar zijn vader Sven vernoemde veldrit te rijden. Lucas werd inmiddels bijgehaald door Ward Huybs, die evenals Nys deel uitmaakt van het AA-Drink jongerenteam. Lucas streed vervolgens enkele ronden met Huybs om de tweede plaats, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een zeer verdienstelijke derde plaats.

Uitslag junioren:

1. Thibau Nys 41:35

2. Ward Huybs+0:00:56

3. Lucas Janssen +0:01:14

4. Magnus Sheffield +0:01:21

5. Matyas Kopecky+0:01:31

Lucinda hersteld van blessure

’s Middags was de beurt aan Lucinda. Het was even onzeker in hoeverre de Rotterdamse nog hinder zou hebben van een in Loenhout opgelopen blessure. Het antwoord kwam al snel. Hoewel de start van Lucinda te wensen overliet, bleek al spoedig, dat zij weinig last had van de vijf dagen eerder gehechte vleeswond aan haar scheenbeen. Lucinda wist zich gestaag vanaf een tiende plek naar de top vijf te rijden en nadat Europees kampioene Yara Kastelijn was gepasseerd, kon jacht worden gemaakt op het leidende duo Ceylin Del Carmen Alvarado en Annemarie Worst. Toen de aansluiting in het zicht kwam, demarreerde Alvarado om met een indrukwekkende solo de zege veilig te stellen. De strijd om de tweede plaats werd door Lucinda gewonnen, zodat van een zeer geslaagde rentree kon worden gesproken.

Uitslag elite dames:

1. Ceylin Alvarad Corendon-Circus 45:19

2. Lucinda Brand Telenet-Baloise Lions +0:00:56

3. Annemarie Worst 777 CX Team +0:01:04

4. Yara Kastelijn  777 CX Team +0:01:40

5. Eva Lechner Creafin-Fristads +0:01:57

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.