shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

NK veldrijden Lucas zilver, Lucinda brons

Moljunior Lucas Janssen heeft zijn uitstekende prestaties van de laatste weken op het NK-veldrijden een prachtig vervolg gegeven met het behalen van een schitterende tweede plaats. De voor het ABP Cx Development Team uitkomende Papendrechter maakte op het nationale kampioenschap in het Brabantse Rucphen vanaf de start deel uit van een zes renners tellende kopgroep. Na een versnelling van Tibor del Grosso viel het zestal uit elkaar en vocht Lucas met Danny van Lierop een duel uit om de tweede plaats. Dit tweegevecht leek in het voordeel van Van Lierop uit te pakken, maar Lucas knokte dapper terug en wist in de laatste ronde zijn belager te passeren en verrassend als 1e jaars junior het zilver op te eisen achter de ongenaakbare kampioen Tibor del Grosso.

 

Het juniorenpodium op het NK veldrijden

 

Ook Brett Chow ging van start op dit kampioenschap en legde namens “de Mol” beslag op een verdienstelijke 25e plaats.

Lucas op de balken tijdens het NK veldrijden

 

Uitslag NK veldrijden 2020 junioren

 1. Tibor Del Grosso
 2. Lucas Janssen
 3. Danny van Lierop
 4. Hugo Kars
 5. Twan van der Drift
 6. Bailey Groenendaal
 7. Joppe de Heij
 8. Joost Brinkman
 9. Tom Schellekens
 10. Jordi van Heijst

 

Bij de elite vrouwen moest Lucinda Brand haar tweevoudige nationale veldrittitel verdedigen. Lucinda ging zeer voortvarend van start en kreeg vier rensters in haar kielzog mee, te weten, Ceylin Del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Yara Kastelijn en oud wereldkampioene Marianne Vos. Nadat de soepel rijdende Alvarado het commando overnam en gevolgd werd door Annemarie Worst, moest Lucinda het antwoord even schuldig blijven en streed zij met Yara Kastelijn om het brons. In de laatste ronde wist Lucinda haar opponente van zich af te schudden en lukte het bijna om Worst nog te achterhalen. De wedstrijd was echter te kort om het zilver nog veilig te stellen, zodat Lucinda zich tot haar teleurstelling tevreden moest stellen met een derde podiumplaats achter kampioene Ceylin Del Carmen Alvarado en Annemarie Worst.

Lucinda strijdend voor een podiumplaats tijdens het NK veldrijden

 

Uitslag NK veldrijden 2020 vrouwen

 1. Ceylin del Carmen Alvarado
 2. Annemarie Worst +0.11
 3. Lucinda Brand +0.12
 4. Yara Kastelijn +0.13
 5. Marianne Vos +0.14
 6. Geerte Hoeke +2.35
 7. Maud Kaptheijns +2.52
 8. Lindy van Anrooij +3.21
 9. Mascha Mulder +3.50
 10. Paulina Rooijakkers +4.08

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.