shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Trainingskamp in Girona

Onze enthousiaste 2e jaars junior & reporter Sjors van der Glas maakt u graag deelgenoot van zijn belevenissen tijdens het trainingskamp in Girona.
 
“In de periode van 22 tot 29 februari zijn Leon van der Nat en ik (Sjors van der Glas) met de junioren van Westland Wil Vooruit op trainingskamp naar Girona geweest. Dit seizoen rijden we als junioren van DRC de Mol in die combinatie en dus ook een aantal trainingen waaronder het trainingskamp in Girona.
 
Het doel van deze week was drieledig; plezier hebben tijdens het fietsen, veel leren en een optimale voorbereiding op het wedstrijdseizoen 2020. Het weer was heerlijk en je hebt in de regio Girona alles wat je nodig hebt om goed te kunnen trainen, zoals goede wegen, bergen maar ook heuvels en vlakke stukken.
 
We hebben vooral veel duurtrainingen gedaan, maar ook getraind op tactiek en kracht. Dit deden we door het rijden van korte koersjes met elkaar terwijl iedereen van te voren een doel had mee gekregen (wegrijden, met alle ontsnappingen mee gaan of proberen het op een sprint te laten eindigen). De kracht trainingen waren bijvoorbeeld 3x een berg op fietsen met een zwaar verzet (super zwaar!). Het hoogtepunt van de week was voor mij dat we op donderdag een duurtraining hebben gedaan met Jetse Bol. Iedereen kreeg de kans om naast hem te fietsen en zo al zijn vragen te kunnen stellen. Het was enorm leuk en leerzaam om zo met een prof in gesprek te kunnen zijn. Na de training heeft hij nog verteld aan de hele groep hoe zijn carrière tot nu toe is gegaan en heeft hij tips geven. De belangrijkste tip is dat hij als doel heeft de beste Jetse Bol te worden en dit in stapjes probeert te bereiken. Zo verwacht hij dit niet in één stap te doen. Hij vertelde dat je dan niet teveel op anderen moet letten omdat het om jouw persoonlijke ontwikkeling gaat.
 
Al met al hebben Leon en ik een super week beleefd en zijn we er helemaal klaar voor om dit seizoen te gaan knallen! Beiden zullen we dan ook op 14 maart al aan de start staan van het criterium in Oud-Vossemeer. Komt u ons en alle andere Molletjes aanmoedigen?”

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.