shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Nieuwe jeugdleden rijden mooie uitslagen in Alphen aan de Rijn

01_16_9

Het officiële wedstrijd seizoen is afgelast, maar Regio Zuid Holland heeft een aantal Miniweg trainingswedstrijden opgestart de komende weken. Onze nieuwe leden Sam, Toon, Jesse, Timo, Lowie en Thijs reden afgelopen zondag daar al meteen hun eerste wedstrijd in Alphen. Wat zijn we trots op ze !!

Zondag 5 juli heeft Sam van der Zanden zijn eerste wedstrijdervaring opgedaan op het parcours
van Alphen aan den Rijn. In categorie 2 werden er rondes gereden van 1,1 km. Alle 7,7 km met
een flinke wind in de zij. Sam ging goed van start en liet een groepje dat net iets harder ging,
passeren. De eerste 5 rondes had hij de 6e positie. Maar in de laatste 2 werd het nog een strijd
voor deze plek. In een spannende sprint, aangemoedigd door de aanwezige Mollers, trainer
Kevin en enthousiaste ouders, heroverde Sam deze 6e positie. Vermoeid maar voldaan werd begonnen aan zijn uitrijd rondje.
Toon Ceelie en Jesse van der Zanden gingen voor 10 rondes van 1,5 km in categorie 4.
Voor Toon weer de 1e wedstrijd na de corona stillegging en voor Jesse zijn 1e wedstrijd als
wielrenner.
Na een snelle start van de twee, was er al snel een kopgroep. Jesse was 1 van de 6. Toon had
de wind als grootste tegenstander. In de kopgroep werd er goed op elkaar gelet. Na de bochten
werd er geprobeerd om te demarreren. Toon kon toen hij werd ingehaald door de kopgroep
aanhaken en moedigde Jesse aan, wat een sportiviteit onderling! Na de bel werd er goed aangezet en kon Jesse na de bocht niet meer aanhaken en kwam als 5e over de streep en Toon als 8e
Ook voor Timo van Steenis (categorie 5 was het zijn eerste wedstrijd). Na de eerste ronde zaten de meeste renners nog in de grote groep. Snel daarna ontstond er een kopgroep van 4 waar ook de latere winnares uit voortkwam. Timo zat in een groep voor de plekken 9 t/m 12. Een aantal ronden voor tijd sprong hij nog weg uit deze groep en reed hij een tijdje op de 7e plek rond. De laatste ronde brak de stevige wind hem op en is hij op de 9de plek geëindigd van de 15 renners. Hij heeft er erg van genoten en is tevreden met deze uitslag.
Lowie ging van start in cat 6. Helaas moest Sophie afzeggen vanwege een kapotte fiets, maar hopelijk zien we haar ook snel starten ! Lowie reed de eerste 10 rondes prima met het peloton mee. Daarna moest hij lossen en de overige 8 ronden reed hij op zijn eigen tempo prima uit. Hij vond het leuk en erg leerzaam.
Tenslotte nog Thijs Eland, hij is al nieuweling maar kon vandaag lekker wedstrijd ervaring opdoen.
Direct na de start reed er direct een jongen weg. Daarachter ontstond een groep van 4 waar Thijs in zat. De jongen reed de eerste 8 ronden iets sneller maar de 4 achtervolgers hadden hun tempo gevonden en kwamen daarna ronden na ronden door goed teamwork dichterbij. 4 ronden van het einde kwamen ze op 50 meter. Een ronden later was de chemie (en waarschijnlijk ook de kracht) binnen de groep weg en was hij niet meer te achterhalen. Een ronden voor het einde ontsnapte nr 2 met een demarrage waar Thijs net niet meer de kracht had om hem in te halen. Geëindigd als nr 3.
Tevreden naar huis.