shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Afzien in de Grote Prijs Gebr. Kloens

Net als alle andere renners vroeg ik me de afgelopen maanden met enige regelmaat af: waar doe ik het eigenlijk allemaal voor? Ik hoef nu helemaal niet goed te zijn, waarom blijf ik dan toch trainen?

Nou, hiervoor dus. Met zes man volle bak vlammen over een zeiknat parcours. Donderdagavondcompetitie bij DRC De Mol, dat zijn zaakjes alweer keurig op orde heeft, iedereen in het peloton minstens zo gretig als nerveus, met direct een valpartij tot gevolg, (een spoedig herstel voor de slachtoffers!), snel en vakkundig opgelost door de organisatie, herstart, de snelheid vliegt opnieuw omhoog.

Al snel weg met vijf sterke mannen: Antonie van Noppen, een jongen in Team Reggeborgh-tenue, een snokkende jonge hond van Jan van Arckel, ijzervreter Niklas Vermaas en good old Dennis ‘el pollo’ Lems.

Draaien zonder in te houden, continu hoge wattages, Van Noppen die wat begint in te zakken, Reggeborgh die berekend begint te rijden, de jonge hond die overmoedig blijft snokken, Lems en Vermaas die met ijzeren discipline de achtervolgende groep op afstand houden, 20 – 25 seconden, en dan de finale, die met meer geluk dan wijsheid perfect in de plooi valt.

De jonge hond en Van Noppen met een lichte voorsprong, Reggeborgh rijdt het gat tot halverwege dicht, Lems en Vermaas parkeren op de molshoop, Reggeborgh gebaart dat ik moet overnemen. Ik sluit net voor de kuipbocht bij de twee koplopers aan, geef mijn benen twee tellen lucht, kijk om, Reggeborgh op een kleine achterstand, de koplopers houden de binnenkant van de bocht dicht. Ik schiet er buitenom langs, ze twijfelen een ogenblik, ik leg me plat en kijk pas achterom met zicht op de finishlijn, ze zijn er niet!

Grote Prijs Kloens, naar huis met de knaken en nog drie dagen zand tot in mijn middenoor. Daarvoor dus.

 

Uitslag:

  1. Bas Canoy
  2. Delano Swenne
  3. Jasper Haest
  4. Niclas Vermaas
  5. Dennis Lems