shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Scherpe tijden in de recordronde

De recordronde is een tijdrit over maar één ronde op het parcours. 1704 meter dus, te kort om echt in een ritme te komen maar lang genoeg om goed stuk te gaan. Bijzonder om mee te doen en leuk dat er 20 enthousiaste renners aan de start stonden. De één in vol tijdrit ornaat, de ander op een gewone racefiets. Wat hierin de beste keuze is, is lastig te zeggen. De racefiets heeft voordelen van sneller optrekken, harder het heuveltje op en sneller door de laatste bocht. De tijdritfiets is vaak sneller op de rechte stukken. De omstandigheden waren er in ieder geval naar om snelle tijden te rijden. Weinig wind en een prima temperatuur.

Guus Janssen beet het spits af en zette de eerste richttijd. Om de drie minuten werd er gestart en er werden er vele persoonlijke records gereden. Daan den Breejen en Rick van der Poel reden als eerste deze avond de ronde met stilstaande start harder dan 46 per uur gemiddeld. Arje de Waard nestelde zich hier tussenin. Alleen Sander Lodder en Tijn Huberts kwamen er nog overheen en reden respectievelijk 47.7 en 48.1. Hiermee kwamen ze beiden (dik) in de top10 aller tijden sinds 1983. Het record van Leo Gödde uit 2008 bleef echter buiten schot. Anouk Bijl hield de eer bij bij de meiden hoog en reed haar ronde knap met 40 gemiddeld.

Uitslag
1. Tijn Huberts           2.07.47
2. Sander Lodder      2.08.65
3. Rick van der Poel  2.10.92

De volledige uitslag van 2020

De complete ranglijst