shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Mooie strijd om de Joop Brand Bokaal

Donderdag 17 september werd voor de 29e keer om de Joop Brand Bokaal gestreden. De eerste editie was in 1991 en is met uitzondering van 2014 vervolgens ieder jaar verreden. De wedstrijd is traditioneel een van de seizoensafsluiters op het clubparcours, waar er voor de winnaar een mooie wisselbeker, bloemen en een plaats in de erelijst is.

Je zag dan ook vanaf de start een mooie strijd ontstaan. In een wedstrijd met alleen Molleden was het even aanzien hoe de koers zou verlopen, maar het ging vanaf het vertrek hard. De weersomstandigheden zaten mee waardoor het lastig was om uit het peloton te ontsnappen. Toch ontstond halverwege een mooie kopgroep die echter nooit een grote voorsprong kreeg.

De wedstrijd bleef spannend tot het eind. Er waren vele aanvallen die steeds werden gepareerd. Arje de Waard trok in de laatste ronde nog eens goed door met Sander Lodder en Tijn Huberts in het wiel. Daarachter viel een gaatje, maar Robert wist deze net voor de heuvel dicht te rijden en zo werd het toch een sprint van een iets groter groepje. Robert wist zo, 29 jaar na zijn eerste zege, in 2020 zijn 6e Joop Brand Bokaal te winnen, nipt voor Sander Lodder en met Lucas Janssen op een 3e plaats.

Tim van der Poel reed ook een sterke wedstrijd en was de eerste nieuweling. Lieke van der Draaij had helaas voor haar geen tegenstand van andere meiden en vrouwen maar ze reed wel een erg goede koers en won zo voor de 5e keer.

Uitslag
1. Robert
2. Sander Lodder
3. Lucas Janssen