shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Clubkampioenschap 2020: Robert Reijers wint!

Onder prachtige nazomer omstandigheden werd het clubkampioenschap gehouden. Er was een mooie opkomst en het was duidelijk dat iedereen er zin in had. Na de wedstrijd voor de jeugd waar helaas nog een valpartij was, startten vervolgens alle categorieën tegelijk voor een uur en drie kwartier koers.

Het was meteen volle bak vanaf het vertrek na de ronde neutralisatie. Er werd zo hard gereden door een zestal dat zij zich meteen los wisten te rijden uit het peloton. Daarachter brokkelde het peloton ook uiteen en ontstond er een tweede groep van negen die de jacht op de kopgroep had ingezet. Een klein uur lang moesten alle zeilen worden bijgezet om de mannen vooraan weer terug te halen.

Tegelijkertijd werd wat er nog over was van het peloton gedubbeld en was het even zoeken hoe de kopgroep er nu uitzag. Toen de gedubbelden uit koers gingen bleef er een groep van 14 over die allemaal hun kans op de grote wisselbokaal zagen en waren er dus vele aanvalspogingen. Elk gaatje werd echter dichtgereden en iedereen zat flink kapot.

Na de bel van de laatste ronde kon het nog steeds alle kanten op maar het werd een sprint van een kleine groep. Hierin bleek Robert Reijers niet te kloppen. Volgens Robert zelf was het een sprint van stervende zwanen. Achter hem sprintte Lucas Janssen naar weer een tweede plek en pakte Sander Lodder de derde plaats. Verder zagen we in de top10 veel hardrijders terug.

Bij de vrouwen toonde Lucinda Brand haar klasse en ook Anneke Lubeek reed een goede wedstrijd.

Uitslag

  1. Robert Reijers
  2. Lucas Janssen
  3. Sander Lodder

De complete uitslag vind je hier.