shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Brett 5e in de Output Jeugdronde van Schijndel

29A8F869-2116-4F4B-8DBA-B15630789258-1.jpeg 76E44B96-3DE8-4D38-A41A-A8F3CE565A22-0.jpeg

Op zaterdag 26 september was er een jeugdwedstrijd op het clubparcours van WV Schijndel.

In categorie 4 stond Brett Timmer aan de start.
Na zijn onfortuinlijke val zondag jongstleden tijdens de clubkampioenschappen was dit zijn eerste keer weer op de fiets. Hij begon extreem voorzichtig en reed met ruim ‘1,5 Corona meter’ afstand van het laatste wiel van het peloton.
Dit zorgde ervoor dat Brett niet kon anticiperen op een aanval van 3 sterke jongens en 1 meisje.
Uiteindelijk reed hij toch naar voren en probeerde alleen het gat te dichten maar dat lukte niet en hield het bij deze ene demarrage en zocht zijn vertrouwde positie achter het uitgedunde peloton weer op.
In de laatste ronde en de voorlaatste bocht koos hij toch goed positie en kwam hij als tweede de laatste bocht uit en ging vol de sprint aan en won deze, zodat hij overall als 5e eindigde en als 4e jongen een fraaie beker in ontvangst mocht nemen.

Na een korte pauze waren er nog 3 mollen actief in 2 categorieën. In categorie 5 stonden Maud van Izerloo en Luke Chow aan het vertrek. Beide renners waren goed vertrokken en konden lekker met het peloton meekomen. Na een ronde of 3 trok het peloton hard aan waardoor Maud er af moest, maar ze reed dapper weer terug. Dat lukte haar tot 2 keer toe, maar daarna was de energie op en moest ze het peloton helaas laten gaan. Luke bleef lekker meedraaien in de kopgroep en probeerde weg te komen, maar niemand liet dat toe. Tijdens de sprint zat Luke goed voorin en pakte netjes de 7e plek. Maud kwam daarachter binnen op een 25e plek.
Daarna kwam Cyriel in actie bij categorie 6. Deze categorie had zin in een harde wedstrijd en elke ronde probeerde wel een renner weg te komen. Maar de groep reed iedereen weer terug. Een groot peloton kwam de laatste ronde op de streep af. Cyriel kwam de ene laatste bocht op een goede positie als 2e door de bocht, maar werd daar door een renner van de weg afgeduwd. Boos en teleurgesteld kwam hij als 16e over de streep.