shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

De Uithof, laatste wegwedstrijd Jeugd

rsz_img_20200927_footer rsz_img-20200927-header

Na een bijzonder en vooral kort wegseizoen stond afgelopen zondag alweer de laatste wegwedstrijd voor de jeugd op de kalender. Den Haag, de Uithof is traditioneel de laatste, dus veel renners namen het er nog even van. Ook leuk dat ze beginnen met cat 7, zodat de jongsten lekker uit konden slapen.

In cat 7 geen mol rijders, maar in cat 6 maar liefst 4: Cyriel, Ivan, Jayden en Thijs. Ze waren alle 4 goed vertrokken. Het ging meteen al hard, Jayden moest als eerste het peloton laten gaan, maar reden netjes door! Ook Thijs en Ivan moesten na verloop van tijd lossen en zo bleef Cyriel alleen over in de sprint. Daar pakte hij netjes een 10e plek, Ivan werd 17e, Thijs 24e en Jayden 25e!

In categorie 5 stonden Selena, Liam en Luke aan de start. Vanaf het startschot ging het gelijk hard en dit hielden ze wel een paar ronde vol. De mollen konden er prima bij blijven! Er werd regelmatig aangevallen, ontsnapte renners werden weer terug gehaald en een groot peloton ging de laatste ronde in. Een lange sprint volgde. Luke werd knap 4e, Selena 6e en Liam 10e.

In categorie 4 stonden Brett en Kylian aan de start, dit was een grote groep waarbij het tempo hoog lag. Brett moest al snel het peloton laten gaan en kon gaan aansluiting vinden, samen fietste hij nog een paar rondes met Kylian op. Maar helaas was hij een paar rondes voor de finish gestopt.
Kylian fietste dapper door en wist zich goed te houden, zette op het laatste moment nog even een printje in om een mooie plek te eindigen!

In categorie 3 stond Dyaro aan de start als enige van de mol, en had een mooie start. Hij wist goed bij te blijven in zijn groepje, hij fietsen goed en gaf alles en kwam trots over de finish! Dyaro de Vroomen was de enige van de mol, met aardig wat renners aan de streep. Door pech met loten een start vanaf de achterste rij. Met een goede start wist hij bij de kopgroep te blijven. Hij gaf alles voor deze laatste rit op de weg. Vechtend, bezweet, lachend van plezier en vol trots kwam hij over de finish.

In categorie 2 startte Liam vanaf de 2e rij en wist het tempo goed hoog te houden, met een paar renners in zijn wiel kwam hij niet weg van de rest maar hield goed vol. Tot het laatste moment was het spannend en werd het een eindsprint tussen Liam en Levi. Waarbij Liam net wat kracht tekort kwam maar een mooie tweede plek wist te behalen.
Helaas in categorie 1 geen mol renners aan de start.
Maar wat een dag!