shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda Brand WERELDKAMPIOEN

Lucinda Brand is wereldkampioene veldrijden geworden.

Na twee keer brons en een keer zilver was ze in Oostende (B) goed voor goud. Ze bleef Annemarie Worst en Denise Betsema voor.

Het parcours was op papier al zwaar, met in elke ronde van 2900 meter 600 meter strand, een enorm steile helling (21%) en modderige grasstroken. De regen en de straffe wind maakten het nog pittiger. Titelhoudster Ceylin Del Carmen Alvarado ging als eerste de eerste bocht in met het oog op het direct opgediende strandzand, maar gleed onderuit. Ze moest daardoor meteen in de achtervolging, op Denise Betsema, die als Texelse gepokt en gemazeld is in het zand. Denise Betsema had ook snel een flink gat geslagen.

Lucinda en Annemarie Worst worstelden zich gaandeweg naar Denise Betsema’s wiel. Ondanks wat valpartijen begonnen ze met z’n drieën aan de slotronde. Lucinda, die dit seizoen al de wereldbeker won en in de Superprestigereeks aan kop gaat, bleek als zo vaak de meeste inhoud te hebben. In de laatste ronde sloeg ze op het zand een gaatje. Annemarie Worst kwam nog terug, maar toen Lucinda haar in een bocht passeerde en ze elkaar raakten, ging ze onderuit en was ze gelijk kansloos.

Lucinda: “Wauw, ik ben zo blij. Dit is echt de kroon op een al geweldige winter.”