shopping-bag 0
Items : 0
Subtotaal : 0.00
Winkelmand Check Out

Nieuws

Lucinda Brand wint bergklassement Giro

Sterke Lucinda Brand wint bergklassement in de Giro Donne

Lucinda Brand heeft met haar team Trek Segafredo met succes deelgenomen aan de grootste etappewedstrijd voor vrouwen, de Giro Donne (Ronde van Italie). Na een zege met haar team in de openingsetappe (ploegentijdrit Fossano-Cuneo) reed Lucinda in dienst van haar ploeg een zeer aanvallende Ronde van Italie. Dit resulteerde in maar liefst 4 toptien etappe-uitslagen, waarbij de 2e plaats in de 3e etappe van Casale Monferrato naar Ovada de basis legde voor een goede klassering in het bergklassement. In deze etappe maakte Lucinda namelijk de gehele dag deel uit van een 4 vrouwen tellende kopgroep en sprokkelde op deze manier de eerste belangrijke punten voor “la maglia verde” de groene leiderstrui van het bergklassement. Een vroege solo in de 7e etappe van Soprazocco Di Gavardo naar Puegnago Del Garda leverde Lucinda voldoende punten op, om aan het eind van deze rit de felbegeerde groene bergtrui van de Zwitserse Elise Chabbey over te nemen.

In de koninginnenrit van Feletto-Umberto naar de Monte Matajur bracht Zuid-Afrikaans kampioene Ashleigh Moolman de winst van de bergtrui voor Lucinda nog in gevaar, maar in de afsluitende 10e etappe wist onze Molrenster door haar aanwezigheid in een 5 vrouwen tellende kopgroep  haar titel als “Queen of the mountains” ruimschoots veilig te stellen en werd de Zuid-Afrikaanse op maar liefst 16 punten achterstand gereden.

Jo Jo Harper, bedankt dat we de foto’s mogen gebruiken.